Біг в ім’я миру і волі

Працівники Хмельницької АЕС долучились до загальноукраїнської бігової акції «RUN WITH UKRAINE» на підтримку України, що відстоює незалежність. Мета заходу полягала в тому, аби усі зареєстровані учасники в режимі онлайн одночасно пробігли 6993 кілометри. Саме такою є  довжина державного кордону суверенної     України разом із Кримом та Донбасом.

Нетішинських учасників марафону не збентежила похмура погода зі снігом та дощем – наразі нашим воїнам набагато важче на передових рубежах, однак вони відважно та героїчно виконують свою місію. Учасники забігу виходили на дистанцію із усвідомленням, наскільки важливо власним прикладом демонструвати незламний дух, підтримувати один одного, надихати на звершення. Це переконання й організатора акції Дмитра Мі­щенка: «Дуже хочеться, аби у цей тяжкий період ми були єдиним народом, єдиним колективом і командою. Нині ми стали частинкою загальноукраїн­ського марафону єднання, тут зібралися небайдужі до спорту люди, які у  такий спосіб висловлюють визнання і повагу Збройним Силам України, усім захисникам та захисницям нашої Батьківщини».

Серед учасників забігу були й військово­службовці. Один з них, Дмитро, обі­знаний, як важливо підтримувати бойовий дух і відчувати підтримку українського суспі­льства та світової спільноти. «Нашим марафоном ми закликаємо підтримати боронителів України, адже їм зараз нелегко», – підтвердив він.

Нетішинських кілометрів, які влилися у загальну всеукраїнську цифру, було 231. Шестеро учасників подолали дистанцію у 21 кілометр, дев’ятеро – десять, троє пробігли по п’ятикілометровій відстані. Бігові маршрути були обрані у межах міста. Крім спортивного запалу та підтримки бойового духу, марафонці підтримали Збройні Сили України  фінансово, адже реєстрація участі у забігу була платною. Сімдесят відсотків від суми кожного внеску буде передано на допомогу ЗСУ, а також у інші благодійні фонди.

Тетяна Степанюк