Боролись азартно і наполегливо

Рух – основа життя. Турнір на призи газети «Перспектива» покликаний дати можливість людям різного віку більше рухатись, емоційно розвантажуватись після робочих буднів, спілкуватись. XXIX турнір прислужився саме цій меті і залишив гарні спогади в учасників і нечисленних через пандемію глядачів. Правда, прихильники гри мали і мають можливість переглянути перипетії не лише фінальних змагань в ютубі на сторінці «СК Енергетик, футзал Перспектива Фінал».

Отже, боротьба за трете місце велась між командою Ветеранів ХАЕС та збірною ТрЦ+ЦДПРВ+ЦРБ. Практично боротьби не вийшло через надзвичайну перевагу старших за віком і, напевно, майстерністю ветеранів. Шістдесятидворічний Сергій Шершень (найстарший на турнірі) «сотворив» два шедевральних голи. Прекрасно грав Дмитро Кравчук. Як завжди був в ударі у прямому і переносному сенсах Віктор Каращенко, чудеса при захисті воріт демонстрував Ігор Лихвар, надійно діяли у захисті Віктор Дебопре та Юрій Тюпкін. Спортивним азартом і націленістю на ворота відзначався Дмитро Мартиненко. Азартно взаємодіяли на полі Руслан Будяківський та Дмитро Поночевний. М’яко, але точно віддавав паси Геннадій Вагнер.

Відтак, вже у першому таймі стало зрозуміло, що ветерани здолають суперників. Тільки з яким рахунком? Д.Кравчук двічі і С.Шершень зробили рахунок 3:0, ще один гол з пенальті забив В. Каращенко.

У другому таймі чудеса захисту демонстрував І.Лихвар. адже суперники кинулись відіграватись і робили це методично та наполегливо. Та на шляху до воріт стояли воротар і усі польові гравці. Вони ж уміло контратакували і довели рахунок до 7:0. Ще раз забив Д.Кравчук (хет-трік), і до голів у першому таймі С.Шершень та С.Каращенко додали по голу в другому. Ветерани вибороли бронзові медалі турніру.

За першу сходинку турніру боролись знані турнірні бійці з колективів ГТЦ+КГ+в/ч та ЕЦ+3 ДПРЗ. Матч був азартним, безкомпромісним, багатим на гольові епізоди. Та м’яч вперто не йшов у ворота.

У першій половині гри деяку перевагу мали футзалісти електроцеху та пожежних. Проте, надійно діяв у воротах Валентин Лисюк. У другому таймі саме його товариші по команді створювали більше моментів для взяття воріт. Виділявся націленістю на ворота Дмитро Монах. Йому у другій половині другого тайму таки вдалось буквально проштовхнути м’яч, який і став переможним. Команда ГТЦ+КГ+в/ч після фінального свистка судді УЕФА Івана Стукала святкувала вікторію! Саме їм дістався головний приз.

Срібним призером змагань стала об’єднана дружина електриків і пожежних у складі з лідером команди Сергієм Панцюком і учасником усіх 29 турнірів воротарем Юрієм Ющуком.

Підбиваючи підсумки, головний редактор газети «Перспектива» Віктор Гусаров зазначив, що сподівається наступного року провести ювілейний турнір разом із усіма учасниками нинішнього розіграшу.

Подякував гравцям і головним організаторам – працівникам спорткомплексу «Енергетик» на чолі із заслуженим працівником фізичної культури і спорту Станіславом Балаяном за довгорічну плідну співпрацю, засвідчив слова поваги на адресу головного судді змагань Дмитра Кравчука та суддів у полі Євгена Стасюка,  Романа Форсюка, Івана Стукала.

У номінації «кращий воро­тар» приз отримав Валентин Лисюк (ЕЦ+3 ДПРЗ).

Кращим захисником названо Дмитра Мартиненка з команди ветеранів ХАЕС. Олександр Брус з команди ТрЦ+ЦДПРВ+ЦРБ номінований в якості кращого півзахисника.

Одинадцять м’ячів забив Дмитро Монах з команди ГТЦ+КГ+в/ч. Його й названо кращим нападником.

Постійний учасник усіх турнірів Юрій Ющук з команди ЕЦ+3 ДПРЗ  відзначений за вірність і довголітню прихильність до турніру. Так само відзначений і автор цих рядків за постійне висвітлення турніру на шпальтах газет. Слова вдячності висловлюємо також Сергію Харченку та Сергію Кузьмінчуку, Віталію Карпюку, які брали участь у підготовці і проведенні турніру.

Петро Шелепало, член НСЖУ