В Острозі у спортзалі Національного університету  «Острозька академія» відбувся турнір з волейболу за кубок пам’яті князів Острозьких. Поборотися за призи до древнього міста прибули команди ветеранів з Нетішина, Старокостянтинова та села Самчики. Ці населені пункти в минулому були влас­ністю цього вельможного роду.

Спочатку для гостей була органі­зована екскурсія Національним уні­верситетом «Острозька академія», під час якої спортсменам розповіли про сучасне і минуле навчального закладу, міста, роль князів Острозьких у розбудові населених пунк­тів, власниками яких був цей рід, їх значення в історії України.

Під час відкриття змагань учасників привітали і побажали перемог та задоволення від турніру, друж­нього спілкування: міський голова Острога Олександр Шикер, міський голова Старокостянтинова Микола Мельничук,  член профкому Хмельницької АЕС Степан Пенчук. Господарям змагань, а також друзям у житті і суперникам на майданчику були вручені подарунки – книги, карти, картини та сувеніри із зображенням своєї малої батьківщини.

У першій грі команда Нетішина перемогла сіль­ських волейболістів, а острожан перемогли ста­ро­кост­янтинівці. У матчі команд Острога і Самчиків першу партію виграли господарі. Але в другій полови­ні агресивніше і організованіше грали гості, вони      й святкували перемогу.  Довелося грати третю вирішальн­у партію, в якій перемогли острожани.

Матч за головний приз був цікавий і драматичний. Волейболісти Нетішина  (на знімку) зразу ж повели у рахунку. Та старокостянтинівські спортсмени зуміли переломити хід гри і виграли першу партію. Друга розпочалась майже за тим самим сценарієм. Неті­шин­ські волейболісти лідирува­ли у рахунку майже до кінця гри. В середині партії їх відрив від суперника складав 5-6 очок і зда­валось, що перемогою вони не поступляться. Але суперник зумів спочатку зрівняти рахунок, а потім і здобути вирішальне друге очко,  яке забезпечило старокостянтинівській команді перемогу у турнірі.

Іван Глушман