Бронзовий, срібний та золотий забіги

Нетішинка Вікторія Ткачук з найкращим результатом сезону фінішувала на змаганнях у швейцарській Беллінцоні.

Старт у Беллінцоні мав стати для Вікторії Ткачук своєрідною розминкою перед етапом Діамантової ліги у Римі. У цьому сезоні вона ще не брала участі у міжнародних змаганнях у бігу на 400 метрів з бар'єрами, бігала цю дистанцію лише на чемпіонаті України в Луцьку.

Зважаючи на стартлист Беллінцони, очевидною фавориткою була лідерка сезону - нідерландка Фемко Бол. Вікторія не надто вдала стартувала, однак на другій частині дистанції змогла піднятися на кілька позицій, і фінішувала третьою. На фініші Ткачук боролася з місцевою спортменкою Леєю Шпрунгер, проте швейцарка втримала друге місце.

Результат Вікторії Ткачук - 55.15 секунди, це її особистий рекорд у бігу на 400 метрів з бар'єрами. Попередній найкращий результат в кар'єрі Ткачук - 55.28 секунди.

Щоправда, швидше в кар'єрі Ткачук все-таки бігла. На неофіційному старті в Києві у серпні 2020 року Вікторія пробігла 400 метрів з бар'єрами за 54.49 секунди. Однак цей результат не було підтверджено.

На наступних змаганнях - чемпіонаті Асоціації Балканських легкоатлетичних федерацій (ABAF) у румунському місті Клуж-Напока в числі представниів української легкої атлетики Вікторія була тріумфатором.
Вона перемогла у бігу на 400 метрів з бар’єрами (55,58 с).  Марія Миколенко фінішувала другою (57,43 с). Переможні дублі також оформили Анна Рижикова (51,74 с) й Аліна Логвиненко (52,89 с) у бігу на 400 метрів, Яна Гладійчук (4,40 м) і Марина Килипко (4,30 м) у стрибках із жердиною, Андрій Проценко (2,25 м) й Андрій Яковенко (2,15 м) у стрибках у висоту.
Примітно, що виступ українки Вікторії Ткачук було названо найкращим серед жінок.