Будiвельники продовжують роботи на ХАЕС

Попри загальнобудівельний застій, окремі будівельні організації ПАТ УБ ХАЕС все ж продовжують виконувати роботи на об’єктах Хмельницької АЕС.

Це доволі незначні обсяги робіт, – уточнює директор Будівельно-монтажного управління №4 УБ ХАЕС Володимир Сірук, - та все ж вони дають можливість триматися на плаву. Спроби пошуків роботи в сусідніх областях дуже рідко приносять позитивні результати, але якщо і знайдеться для виконання невеликий контракт, то він насилу покриває затрати.

Нещодавно бригада Віктора Полякова з БМУ №4  завершила зведення шести залізобетонних фундаментів відкритого розподільчого пристрою 750 кВ висотою  понад чотири метри з установкою анкерних болтів під монтаж обладнання.

Паралельно працівники ТОВ «БМУ № 7 УБ ХАЕС» (директор Юрій Мельник) проводили монтаж мета­локонструкцій, а ТОВ «Крот УБ ХАЕС» (директор Григорій Мельник) – монтаж залізобетонних лотків та фундаменти під майданчики.

В подальшому об’єкт буде передано під монтаж вимикачів.

Специфіка цих робіт полягала в тому, що вони проводилися під контролем електроцеху ХАЕС під час проведення ППР і до його завершення ВРП-750 кВ має бути запущено.

Ще один об’єкт, який продовжують зводити працівники БМУ №4 під керівництвом заступника директора товариства Віктора Конончука  – розподільчий пристрій власних потреб 6/04 кВ. Тут завершені бетонні та ізоляційні роботи приміщення, яке виведене під відмітку нуль. Продовжуються роботи з облаштування приямків та входу у підвальне приміщення.

Працівники ПАТ «УМ УБ ХАЕС» приступили до зворотнього засипаня та подальшого облаштування прилеглої території.

Петро Войтович

Фото  Валерія  Валуєва