Бібліотека в телефонній будці

Внаслідок популярності мобільного зв’язку – британські червоні телефонні будки поступово відходять в історію. Однак їх не викидають на смітник. Оператор зв’язку British Telecom розпродає їх усім охочим, а кмітливі британці перетворюють їх на душові, комори, художні інсталяції.

Так, жителі маленького англійського містечка Уестбері-саб-Мендіп, за символічну плату в 1 фунт, викупили одну будку і зробили з неї найменшу бібліотеку в світі на свіжому повітрі. Вона працює 24 години на добу, 365 днів на рік. І навіть вночі всередині неї горить світло для любителів почитати в нічний час.

Місцеві жителі встановили всередині полиці, на яких розставили книги різної тематики, а також диски і DVD. У каталозі бібліотеки понад 100 найменувань: від кулінарних книг і періодичних видань, до класики і бестселерів.

Ви не побачите тут бібліотекаря, все розраховано винятково на свідомість читачів. Люди поповнюють полиці принесеними з дому книгами, а взявши почитати щось – обов’язково повертають на місце.

Незважаючи на те, що в місті живуть всього близько 800 чоловік, бібліотека дуже популярна, і іноді для того, щоб взяти книжку, треба відстояти чергу.