Час згадати нашу славу

Захист своєї рідної землі – свята­ справа. Вона вимагає від людей­ сміливості, честі та відваги. Тож не дивно, що 14 жовтня – День захисника України, – поєднав в собі патріотичне і християнське свята українців – День Покрови Пресвятої Богородиці, День козацтва та день вшанування та створення УПА.

Українські захисники – це гордість нації. Неті­шин­ська центральна біблі­о­тека долучилась до низки заходів на їхню честь. 12 жовтня 2017 року у приміщенні читальної зали проведено патріотичну годину «Час згадати нашу славу, брати».

Це свято вшановували козаки, згодом – повстанці, нині - сучасні герої АТО.

Ведучі заходу Тетяна Чередниченко та Тамара Андрійчук розпові­ли присутнім, що це свято усіх, хто покликаний захищати свою Батьків­щину, а також нагода згадати історичні перемоги попередніх поколінь, які своїми бойовими звершеннями здобували та відстоювали свободу і незалежність України.

Перед присутніми виступив полковник, отаман Нетішин­ського козацького полку міжнародного союзу козаків «Запорізька Січ», Олександр Грицаєнко.

Також на заході були присутні учасники АТО, нетішин­ці Сергій Лобанов та Іван Штанько. З особливою увагою присутні учні Нетішинського ліцею слухали спогади воїнів.

Музичні вітання для присутніх прозвучали у виконанні викладачів та учнів школи мистецтв, викладач Наталія Горбова та концертмейстер Леся Марчук.

До уваги гостей заходу були представлені книжкові виставки «Моя Україна – колиска козацької долі», «Від майдану до війни».

Наталія Ткачук, бібліотекар ЦМБ