Через казку до…ХАЕС

З нагоди новорічних та Різдвяних свят керівництво Хмельницької АЕС підготувало приємний сюрприз для жителів міста енергетиків, організувавши багатоденну акцію: "Навколо ХАЕС на електромобілі з Дідом Морозом та Снігуронькою".

Спочатку була оприлюднена інформація про попередню реєстрацію усіх бажаючих побачити електростанцію зблизька. Першим такою нагодою скористався інженер виробничо-технічної служби ВП ХАЕС Олександр Марчук, який у подорож взяв свою доньку Вікторію та її подругу Кароліну Шелест. Огляд околиць території електростанції розпочався у супроводі Снігуроньки, роль якої виконувала інженер служби охорони праці Юлія Апшай, та Діда Мороза, що вміє вправно керувати електромобілем. Це був водій транспортного цеху Віталій Шевчук.

Ознайомлення екскурсантів з ХАЕС розпочалось із оглядового майданчика, розташованого неподалік відкритого розподільчого пристрою. Снігуронька доступно роз’яснила юним екскурсантам переваги виробництва електроенергії за допомогою атома. У розмові з’ясувалось, що діти мають певну уяву про одне із найбільших підприємств на Хмельниччині, бо батьки вдома розповідають про свою роботу.

– Коли дізнався про акцію, – свідчить Олександр Марчук, – відразу виникло бажання записатися, щоб показати дітям де працюю та важливі об’єкти, що знаходяться у підпорядкуванні Хмельницької АЕС. Символічно, що ми подорожували на екологічно чистому транспорті – електромобілі.

Своїми враженнями поділився і водій Віталій Шевчук:– Я ніколи не брав участь у театралізованих дійствах, тому, звісно, пе­реживав. Згодом зрозумів, що дітям цікаво, коли вони потрапляють у незвичні об­ставини. Електромобіль ру­хався безшумно, і ми мали можливість порівняти традиційний вид транспорту із електричним. Нині наша електростанція має у наявності три таких сучасних автомобілі. Вони зручні в експлуатації та не використовують пальне, що забруднює навколишнє середовище.Юні екскурсанти мали можливість оглянути ошатну територію центру ділових зустрічей електростанції, яка овіяна казковістю, де загадуються бажання. А одне з них – завершення будівництва нових блоків на Хмельницькій АЕС. Тут юні мрійники одержали новорічні подарунки з рук Снігуроньки та Діда Мороза.

Протягом новорічних свят участь у театралізованому екологічному турі взяли більше сотні жителів Нетішина.Олександр ШустерукФото автора