Цілеспрямованість, як складова гармонії

Віктор Гераскевич – людина активна і цілеспрямована. З шкільних років він був впевнений, що найкращим вектором прикладання сил буде його робота на Хмельницькій АЕС.  Найбільше підприємство області, як мовиться, свого часу виросло під боком – від Славути до Нетішина рукою подати. А для того, щоб потрапити на станцію необхідно зробити певні кроки. Успішне навчання, здоровий спосіб життя – складові просування до мети.  Дев’ять років у загальноосвітній школі та два роки у спеціалізованому ліцеї-інтернаті заклали гарну базу знань. Відтак вступ до Севастопольського національного університету ядерної енергії та промисловості  за спрямуванням «атомна енергетика» був кроком продуманим, як для хлопця, що визначився із майбутнім. Анексія Криму у 2014 внесла корективи у навчальні плани, юнак вимушений був перевестись у Одеський політех.

Навчання у вузі не лише формули і заліки. Це ще й соціалізація, можливість проявити свої кращі якості. Віктор обирався до  студради при кафедрі атомної енергетики. Ще в Севастополі входив до збірної університету і у 2012 році виборов третє місце, а наступного року перше  на чемпіонаті України з пауерліфтингу у ваговій категорії до 67,5 кг за версією асоціації WPAU (World Powerlifting Alliance Ukraine).

. Активно займався скелелазінням,  брав участь у змаганнях та сходженнях на високогірні масиви АР Крим. Краєвиди там надзвичайні, незабутні…

Після завершення навчання у листопаді 2016 року розпочав трудову діяльність на ХАЕС у якості слюсаря 3-го розряду КДПР ЦРТМУ ЕРП. Озброєний теоретичними знаннями, він наполегливо оволодівав практичними навичками. У першу в житті ремонтну кампанію він взяв участь у процесах по розбиранню, ремонту та складанню ряду вузлів і механізмів.

Не зупиняючись на досягнутому, Віктор взяв участь у конкурсі наукових доповідей серед молодих  працівників ВП ХАЕС. Його дослідження: «Практична підготовка молоді в атомній енергетиці» виявилась кращою у соціальному напрямі. І у конкурсі доповідей серед молодих працівників Компанії він був визнаний переможцем. З жовтня 2017 року відбулось  переведення здібного фахівця  на посаду слюсаря 4-го розряду з ремонту реакторно-турбінного устаткування комплексної дільниці з палива та реактора цеху з ремонту тепломеханічного устаткування реакторного відділення енергоремонтного підрозділу .

А ще через рік за результатами конкурсу на наявну вакансію Віктор переведений на посаду інженера-радіофізика теплофізичної лабораторії відділу ядерної безпеки. Тут  активно освоював ази та особливості роботи відділу. З вересня 2018 року допущений до виконання робіт в якості контролюючого фізика. За результатами конкурсу професійної майстерності в 2019 році зайняв перше місце серед контролюючих фізиків ВП «ХАЕС». З квітня 2020 року переведений на посаду інженера-радіофізика 2-ї категорії ТФЛ ВЯБ.

Керівник Відділу ядерної безпеки Леонід Вайнер відзначає, що молодий фахівець має схильність до аналітичної діяльності, вміло та ефективно сприяє вирішенню виробничих питань. Ініціативність та наполегливість посприяли швидкому освоєнню ряду напрямків діяльності ВЯБ. Проявив старанність, грамотність, прихильність принципам культури безпеки, тактовність у стосунках з керівництвом та колегами по роботі. Постійно працює над підвищенням свого професійного рівня. Обов’язки за займаною посадою виконує сумлінно. Під час модернізації машини перевантажувальної МПС-В-1000Х-3-У4.2 енергоблока №1 проявив ініціативу та самостійно вивчив роботу нового програмного забезпечення, що сприяло вирішенню задач та проблем, які виникали в процесі модернізації МПС. Проводив навчання колег, що займають вищі посади, щодо тонкощів роботи нового програмного забезпечення. Володіє англійською мовою, що сприяло вирішенню виробничих завдань під час співпраці з іноземними колегами.

Поточного року за результатами конкурсу наукових доповідей у ВП ХАЕС Віктор знову виявився кращим і візьме  участь в конкурсі серед молодих працівників ДП «НАЕК «Енергоатом». Побажаємо йому успіху.

Він, як і раніше, має прихильність до пауерліфтингу, настільного тенісу, бігу. Маленька донька Юлія також вимагає уваги молодого батька. У гармонії  з оточуючим світом і з метою удосконалювати його живе цей юнак.

Віктор Гусаров