Давидчук знову кращий

На молодіжному чемпіонаті світу  з самбо в Ташкенті українська збірна здобула 17 медалей (3 - 4 - 10).  Серед трійки найкращих нетішинець Ярослав Давидчук, який виступав у вазі до 90 кілограмів (віком до 20 років). У молодіжному чемпіонаті взяли участь близько 300 спортсменів, 39 з яких – представники нашої держави.

Слід сказати, що цього року на змаганнях міжнародного турніру категорії «А» зі спортивного й бойового самбо на призи президента Білорусі, який проходив у Мінську, Ярослав  достроково виграв у фіналі у Руслана Єсгерова (Туркменістан) за допомогою больового прийому і поклав у скарбничку нагород золоту медаль.

Саме виступ на «дорослому» чемпіонаті світу, який проходитиме 8 - 10 листопада у Чхонджу (Республіка Корея), дасть уяву про змужні­ння атлета, наставником якого є  заслуженоий тренер України Геннадій Горохов.

Нагадаємо, що минулого року  у Празі на  молодіжному чемпіонаті Європи з боротьби самбо студент Львівського інституту фізичної культури не дав шансів своїм одноліткам і здобув золото. А перед тим на молодіжному чемпіонаті світу, який проходив у столиці Грузії Тбілісі Ярослав Давидчук був третім. У 2017 році він  виборював медаль першості Європи серед кадетів (спортсмени віком до 18 років), ще одну бронзову  медаль континентальної першості Ярослав Давидчук завоював 2018 року у старшій віковій групі.

Побажаємо успіхів перспективному спортсмену!

 

Давидчук виконав умови на присвоєння звання майстер спорту України міжнародного классу