Діти з Луганщини знайомились із Хмельницькою АЕС

16 січня в рамках проекту «Схід-Захід разом. Діти» старшокласники із Старобільська Луганської області відвідали Хмельницьку АЕС. Знайо­мство із основами ядерної галузі та принципом роботи атомної електростанції луганчани розпочали з інформаційного центру ХАЕС. Побували діти і в навчально-тренувальному центрі, в пожежній частині та в машинному відділенні атомної станції.

Багато вражень та позитивних емоцій принесла, як дітям так і дорослим, подорож до міста енергетиків. За словами вчителя з Луганщини Віктора Гришанова, екскурсія на Хмельницьку АЕС була надзвичайно цікавою та пізнавальною. Викладач отримав відповіді на всі питання, які його хвилювали і пересвідчився, що «на гіганті енергетики краю працюють фахові та високопрофесійні кадри».

Це вже не перша екскурсія дітей зі сходу на Хмельницьку АЕС. Так у липні минулого року на енергетичному об’єкті побували школярі зі Станиці Луганської, Петропавлівки, Сотенного, Верхньобогданівки.

Старшокласники з Луганщини вже відвідали Різдвяний фестиваль «Нетішинська коляда», де спробували себе в ролі учасників. Протягом чотирьох днів перебування в місті атомників молодь зі сходу ознайомлять із історичним та культурним надбанням краю: Острозькою академією, Неті­шинським  та Острозьким музеями. 

Фото Олени Веселової