ДО ФIЗИЧНОГО ВДОСКОНАЛЕННЯ З «ПУЛЬСАРОМ»

Десять років тому в Нетішині розпочав діяльність спортивний клуб «Пульсар». Ідея його створення народилась у мешканця Нетішина Михайла Ковальчука, який нині обіймає посаду начальника енергоремонтного підрозділу ХАЕС. Це сталось в результаті спостережень за тим, як місцева молодь проводить вільний час, нехтуючи заняттями фізкультурою та спортом. Михайло Миколайович на власному досвіді переконався, що хороша фізична форма ніколи не завадить, а додає більшої впевненості у життєвих ситуаціях. Саме завдяки захопленню спортом йому не була обтяжливою служба водолазом у Військово-Морському флоті. Він не раз у спеціальному спорядженні спускався на стометрові глибини. Фізичні навантаження були постійними супутниками Михайла під час навчання в МВТУ ім. Баумана. Помимо отримання знань фізико-математичного спрямування, він вдосконалював майстерність з боксу.

Коли було засновано спортивний клуб «Пульсар», у його розпорядженні не було жодного приміщення. Михайло Ковальчук звернувся до генерального директора ХАЕС Віктора Сапронова з проханням посприяти із виділенням місця для тренування дітей. Перше новосілля вихованці клубу відсвяткували у підвальному приміщенні одного з будинків по вулиці Миру. Згодом трапилась нагода переселитись у модульний будиночок на так званій «польській» території. Тут було проведено ремонт, встановлено спортивні знаряддя. З’явились і учні. Спочатку для них пропонувались заняття з рукопашного бою, а потім відбулось «перепрофілювання» на фрі-файт та кікбоксинг. Тут вперше на Хмельниччині розпочались тренування  з жіночого боксу. Згодом вихованка клубу Наталія Дядюк стала першою чемпіонкою Хмельницької області з цього виду спорту.

За словами голови ради спортивного клубу «Пульсар» Михайла Ковальчука, протягом десяти років у спортивних сек­ціях займалось понад п’ятсот юних нетішинців. Норматив кандидата у майстри спорту виконали  три з лишнім десятки юних вихованців, є й майстри спорту. Члени клубу є неодноразовими переможцями престижних віт­чи­зняних та європейських турнірів. Вагомі досягнення засвідчені і на світових першостях, зокрема Марина Чужмарова (Бацман) виборола друге місце на Кубку Світу та третє місце на чемпіонаті світу з кікбоксингу. Наталія Дядюк піднялася на третю сходинку світової першості із всестильового карате.

Два роки тому у спортивному клубі «Пульсар» крім єдиноборств з`явились такі види спорту, як дайвінг, альпінізм та скелелазіння. Його вихованці для відточення майстерності навідуються в Карпати, Крим, а прихильники підводного плавання та полювання – на Чорне море. У членів клубу є можливість займатись пейнтболом. Кілька учасників клубу продемонстрували майстерність у поводженні із парашутом. У любителів аеробіки з’явилась можливість займатись тайбо – спортивними танцями у стилі східних єдиноборств.

В планах «Пульсару» покращення матеріальної бази, виховання нових чемпіонів і просто здорових людей.   

Олександр Шустерук

Гандбол

В м.Кам’янці-Подільському завершився чемпіонат області з гандболу серед чоловіків. Збірну Нетішина              представляли вихованці КДЮСШ ППО ХАЕС. Наші гандболісти виcтупали  вдало і заслужено привезли головні нагороди турніру.

Відзначимо, що команда «Енергетик- НАЕК» під орудою тренера О.Каспарова кілька років поспіль бере участь у змаганнях вищої ліги чемпіонату України. Після зміни поколінь минулорічний сезон давався нетішинцям дуже важко. І початок цього не був увінчаний лаврами. Однак у останніх трьох іграх наші гандболісти здобули перемоги і вийшли на чисте третє місце. Є всі підстави сподіватись, що разом з «Політехніком-СКА» саме нетішинці претендуватимуть на бронзову сходинку цьогорічного чемпіонату у вищій лізі. Хоча до кінця сезону ще далеко і такий прогноз досить сміливий, але не безпідставний. Команда відчула смак перемог, активно працює над тактикою гри, підвищує фізичні кондиції гравців.

Фехтування

Всеукраїнський турнір з фехтування серед кадетів проведено у Миколаєві. Поки старші шаблісти з Нетішина борються за потрапляння на Олімпіаду в Лондон, молодші відточують клинки, аби продовжити перемоги одноклубників.

Цього разу у командних змаганнях кадетки у складі Анастасії Бережної, Надії Козак, Марії Цимботи та Ірини Щуклої вибороли перше загальнокомандне місце. Ірина була кращою і в особистих змаганнях. Серед кадетів Віктор Тарикін «дошаблювався» до срібла.

Бокс

Хмельницький приймав XIII міжнародний боксерський турнір пам’яті Євгена Кужельного серед молоді. Нетішинська команда привезла три бронзових нагороди з цих змагань. Так, у вазі 49 кг відзначився Олег Сімчук, у вазі 56 кг – Дмитро Степанюк, і Анд­рій Панасюк був в числі призерів у вазі