До патріотизму через творчість

 

В інформаційному центрі Хмельницької АЕС відбулося нагородження творчої молоді, яка взяла участь у творчому онлайн-проєкті «Енергоатом Junior «Все буде Україна». Він тривав з весни минулого року і був переформатований зі щорічного міжрегіонального етапу ди­тячо-юнацького конкурсу творчості НАЕК «Енергоатом». Його учасниками стала обдарована молодь і дитячі художні колективи з усіх міст-супутників АЕС України та міст розташування інших відокремлених підрозділів Енергоатома. Проєкт не обмежувався роботами лише образотворчого напряму, а охоплював усі творчі сфери, зокрема, декламування віршів, музичні композиції, малюнки, вироби, гру на музичних інструментах тощо.

Роботи конкурсантів, які представляли зону спостереження Хмельницької АЕС, були опубліковані на офіційній фейс­бук-сторінці «Енергоатом Junior». Організатори проєкту відзначили 25 талановитих дітей. У церемонії нагородження взяв участь заступник генерального директора Хмельницької АЕС з персоналу Володимир Гудзь, який вручив творчій молоді подяки за підписом президента НАЕК «Енергоатом» і голови профспілкової організації енергокомпанії корпоративні подарунки: рюкзаки, оригінальні ланч-бокси із тримачами для телефонів та термоси.

Під час церемонії оприлюднення результатів проєкту було зазначено, що сьогодні, в умовах воєнного стану, надзвичайно важливо давати можливість юним українцям через творчість висловлювати свої емоції. Проведення дитячо-юнацького конкурсу творчості «Енергоатом Junior «Все буде Україна» також допомагає учнівській молоді через власний творчий підхід продемонструвати свою патріотичну громадянську позицію. Загалом до участі у мистецькому змаганні долучилися діти атомників з усієї України – в онлайн-проєкті взяли участь 675 дітей, які підготували різноманітні творчі доробки. Від кожного відокремленого підрозділу НАЕК «Енергоатом» відібрали по 10 найкращих робіт у категорії «Образотворче мистецтво», які в грудні 2022 року були представлені на виставці «Енергоатом Junior «Все буде Україна» в  Києві.

За підсумками проєкту призи та відзнаки одержали наставники талановитої молоді. Серед них – керівник колективу зразкового вокального ансамблю «Вернісаж» Ольга Дьячина. Її вихованки Ольга Свинарчук та Божена Поліщук порадували учасників церемонії нагородження виконанням «Щедрика» та «Віри».

Учні викладачки Нетішинської художньої школи Алли Макарик є постійними учасниками регіонального конкурсу «Атомна енергетика і ми», який традиційно проводить відділ роботи з громадськістю та ЗМІ Хмельницької АЕС, та мають постійні досягнення як призери конкурсів, організатором яких є ДП «НАЕК «Енергоатом». Їхні роботи у творчому онлайн-проєкті «Енергоатом Junior «Все буде Україна» також здобули високу оцінку.

Олександр Шустерук