До створення комфорту ручної праці долучились хмельничани

Сьогодні нікого не здивуєш продукцією,  виготовленою у Китаї. Її зразками переповнені полиці  крамниць та ринків України і Європи. Як засвідчує практика, вона не завжди  необхідної якості.

Нещодавно представники ТОВ «Компанія Укрінтек» із міста Хмельницький відповідальним особам за техніку безпеки на ХАЕС розповіли про тенденції насичення нашого ринку продукцією, що на порядок вища від аналогів, запропонованих виробниками Піднебесної. Мова йшла про такий звичний на виробництві атрибут як захисні рукавички. Їх було представлено чотири види.

- Три роки тому ми налагодили ділові стосунки із спеціалістами Хмельницької АЕС у сфері використання в умовах виробництва спеці­альних рукавиць, - розповідає заступник директора ТОВ «Компанія Укрінтек» Віталій Мисик. - Станційники  проводять випробування спе­ці­альних рукавиць, що застосовуються під час ремонтних робіт та обслуговування обладнання. Є інтерес до продукції, яка необхідна для роботи в умовах радіаційного забруднення. Наші зразки відповідають на сьогодні діючим європейським стандартам. Працівники Хмельницької АЕС мають можливість використовувати рукавиці із латексу та інших матеріалів.

Продукція ТОВ «Компанія Укрінтек»  добре відома працівникам інших АЕС нашої держави, на яких також тривають випробування сучасної сертифікованої продукції.

За словами заступника начальника відділу охорони праці Петра Ваника, на Хмельницькій АЕС є значна потреба у забезпеченні засобами індивідуального захисту працівників. Зараз акцент робиться на використанні саме сертифікованої продукції. Наразі тривають випробування різних видів рукавиць. Перші результати  позитивні.

Після завершення презентації своєї продукції представники «Укрінтек» частину її зразків знову передали для промислової експериментальної експлуатації на нашій електростанції.

Наш кор.

Фото Олександра Шустерука