Добре попрацювали – гарно вiдпочивали

Екватор літа перейдено, і є нагода оцінити, як цьогоріч організовано дитячий відпочинок та відпускна кампанія на ХАЕС. Голова ППО електростанції Михайло Гук констатує, що  попит на путівки у санаторії та пансіонати значно збільшився, і це не було вповні спрогнозовано. На початок серпня забезпеченість путівками у місця відпочинку знаходиться на рівні минулого року. У санаторії відправлено 425 чоловік, пансіонати – 634. Тобто більше тисячі працівників охоплено оздоровчими заходами. Велику допомогу у організації оздоровлення відіграє профком компанії, який виділяє путівки із свого фонду. Працівники станції разом із сім’ями відпочивають у санаторіях «Карпати», «Залізничник», «Медобори», «Синяк», «Квітка полонини», «Хмільник», «Сонячна долина», «Аркада», «Шахтар», що розташовані у Карпатах, на Тернопільщині, Вінничині та інших куточках України. Пансіонати знаходяться ближче до моря і також мають неабиякий попит. Згідно з додатком до Колдоговору, працівники сплачують лише частину коштів від повної суми путівки.

Діти працівників також змістовно проводять літні канікули у таборах відпочинку. Популярністю користується табір «Водограй», що у селищі Чинадієво, за 9 кілометрів від районного центру міста Мукачево у гирлі річок Синявка і Бистрянка.

Тут для послуг дітей гарні корпуси із 3-4 місними номерами, велика зелена впорядкована територія зі спортивними та ігровими майданчиками, лазня, відкритий басейн, їдальня, тощо. Діти виїздять на екскурсії історичними місцями Закарпаття, знайомляться з природою краю, відвідують термальні басейни тощо.

Сто вісімдесят шість дітей мали можливість оздоровитись у чотирьох заїздах. У таборі відпочинку «Агатівка» провели частину канікул сорок п’ять дітей працівників станції. П’ятдесят дітлахів відпочило у «Країні мрій» - найближчому до Нетішина таборі  (колишній «Корчагінець»), який вже більше третини століття приносить задоволення для сотень дітей, за що в 2015 році  удостоєний звання кращого в Україні. Для комфортного перебування дітей передбачені 18 двоповерхових котеджів, простора їдальня, бібліотека, відеозал і зал комп’ютерних ігор, зелена естрада, спортивні та ігрові майданчики для футболу, баскетболу, волейболу і тенісу, 25-ти метровий плавальний басейн, лабораторія «Весела наука», трек для картингу, мотузковий парк і школа туризму та інші різноманітні гуртки. Крім розваг, тут передбачені оздоровчі процедури із використанням води, меду, сонця, аромамасел та інших корисних речовин. Також діє кабінет ЛФК. А для розвитку мозкової активності дітей при таборі діють різнопланові гуртки і проводяться навчальні майстер-класи. З дітьми працюють вожаті, інструктори з спорту, туризму, психологи, керівники гуртків тощо.

На жаль, четвертий заїзд у таборі відмінили. З технічних причин не працював цього літа табір «Форпост», що полюбився юним любителям екстриму.

Михайло Володимирович наголосив, що саме тісний контакт із профкомом компанії дозволяє вирішувати складні випадки у організації відпочинку. І хоч до закінчення літньої оздоровчої кампанії ще чимало часу, є впевненість, що вона буде успішною.

Віктор Гусаров