Добрі новини з однієї родини

25 листопада 270 переможців Всеукраїнських олімпіад та конкурсу-захисту Малої академії наук отримали стипендії президента України. Серед перемож­ців – талановитий не­ті­­ши­нець, випускник НВК «Загальноосвітня школа I-II ступенів та ліцей», який наразі є студентом І курсу Національного технічного університету України «Київський по­лі­технічний інститут іме­ні Ігоря Сі­кор­ського» Ро­ман Суханевич. Молодий науковець визнаний кращим у експериментальній фізиці.

Цьогорічна одинадцятикласниця НВК №3 Надія Гусарова також відзначена президентскою стипендією 2019-2020 року в числі 222  кращих молодих діячів мистецтва України.

Цікавий факт: ці президентські стипендіати мають родинне коріння, яке сягає кінця дев’ятнадцятого – початку двадцятого століття. В селі Губча Старокостянтинівського району до сьогодні мешкають онуки та правнуки родини Кравчуків. Саме за цією сімейною генеалогією бабця Романа та батько Надії є троюрідними братом та сестрою. Про наукові здібності прадідів судити важко, а от співочий хист прослідковується чітко – один з Кравчуків був дяком і славився гарним баритоном, його брати були знаними виконавцями народних пісень. В цій же родині Оксана та Олена Па­льо­хи були солістами Московського ансамблю ліліпутів.

Олександр Шустерук