Добрі справи приносять задоволення

Традиційно напередодні різдвяно-новорічних свят працівники Хмельницької АЕС від­відують з подарунками своїх підшефних із Нетішина, Острога, Кривина, Берездова. Акцією, до якої долучається і ХАЕС, і Нетішинський козацький полк, уже кілька років поспіль опікується комісія по роботі з дітьми і шефській роботі профспілкового комітету ВП ХАЕС.

Цьогорічний грудень стартував для членів комісії низкою заходів, які вони організували та провели. Першим  став захід до Дня інвалідів, на який зібралися місцеві діти та запрошені малень­кі гості із Берездова. Працівники Нетішинського палацу культури­ подарували малечі концерт, а ще були різноманітні конкурси, розважальна програма, солодкий стіл та цікаві подарунки. 

І хоча на це час магія зимових свят ще не вступила в силу за відсутності снігу та морозу, проте магія добра та душевності була присутня під час відвідин представниками комісії закла­дів, у які вони завітали із подарунками. Голова комісії Рузіна Труфанова зазначила, що працівники ХАЕС та пенсіонери атомної станції завжди охоче відгукуються на заклики поділитись теплом сердець. Цьогоріч, приміром, до Дня святого Миколая було зібрано майже 23 тисячі гривень, на частину з яких представники проф­кому закупили  для підопічних 288 солодких подарунків та засоби індивідуальної гігієни.

Один із візитів був запланований до Нетішинського центру комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю. Солодкі гостинці від Святого Миколая отримали 14 вихованців закладу. Згодом незмінні чарівниці у особах Рузіни Труфанової та Ріти Грицаєнко відвідали острозьких дітей, - вихованців спеці­альної школи для дітей з вадами слуху та учнів Острозької спеці­альної школи №2 1-2 ступенів. Хмельницька АЕС має давні дружні зв’язки із цими навчально-виховними закладами,­ в обох вчаться і юні нетішинці, загалом ці заклади відвідують понад 30 дітей міста енергетиків.

З вітаннями та подарунками завітали представники Хмельницької атомної електростанції і до своїх підшефних у Кривинський будинок для літніх людей та інвалідів та у Берездівську спеці­альну школу-інтернат для дітей з особливими потребами. Нетішинців тут завжди зустрічають як рідних, не перший рік атомники навідуються сюди не з порожніми руками.

Цьогоріч мешканці будинку для літніх людей та інвалідів з посмішками та сльозами вдячності отримували свої новорічні гостинці, адже для них такі візити, як промінці тепла. Нині у закладі перебуває 33 немічні людини. Переважна біль­шість – одинокі люди, проте є також інваліди з дитинства, за якими немає кому доглядати. Заклад розрахований на 30 осіб і майже завжди заповнений. Для кривинців завезли одяг та засо­би­ індивідуальної гігієни. До акції долучився і Нетішинський козацький полк, який також­ опікується вищезгаданими закладами.

Берездівська спеціальна школа-інтернат – ще один заклад, який десятки років знаходиться під шефською опікою атомників. Традиційно представники комісії по роботі з дітьми відвідують школу на новорічно-різдвяні свята, Великдень, останній дзвоник та випуск у школі. Щороку нетішинці дарують випускникам валізи (у прямому значенні цього слова) у доросле самостійне життя. За словами директора школи Галин­и Беренди, одинадцятикласники потім опановують професії кухарів, швачок, перукарів, столярів, і навіть складнішу – газозварювальників у професійно-технічних училищах Славути, Нетішина, Грицева.

У Берездові діти особливо чекали гостей, адже саме їм притаманна віра у диво, особливо новорічне. А бути творцями дитячих мрій, допомагати їм збуватися - під силу саме дорослим. Мабуть, це і є основним мотивуючим чинником для роботи усього складу комісії по роботі з дітьми і шефській роботі.

Тетяна Степанюк

P.S. Комісія по роботі з дітьми і шефській роботі профспілкового комітету Хмельницької АЕС щиро дякує усім, хто долучився до чергової новорічно-різдвяної акції і грошовими коштами сприяв закупівлі подарунків та речей: колективам УКБ (1380 грн), ВКМ (2510 грн), ЦДПРВ (3400 грн), ЦРБ (1500 грн), ГТЦ (830 грн), ЦГЗ (1100 грн), НТЦ (1220 грн), ЗВВО (4175 грн), СК ППО ХАЕС (1050 грн), СІТ (1172 грн), ТЦ (2100 грн), ВОП (350 грн), працівникам, які наповнили скринь­ку милосердя (1156 грн), а також особисто Г.Шуганцевій (250 грн), Н.Одійчук (200 грн), А.Чумаку (200 грн) та пенсіонерам А.Гришиній, В.Друзенко (400 грн).

 Окрему подяку виносимо працівникам ХАЕС  за збір одягу, взуття, книг, іграшок, а саме: Надії Походонько (ВРГіЗМІ), Василю Скрипнюку (РЦ); Олегу Богушу, Світлані Карпінській (ВТС); Любові Подрядовій, Юлії Мельничук (ХЦ); Ярославу Бачуку (ВКМ); Людмилі Гуц (ЦГЗ); Павлу Морозу, Олені Балагуріній (ЕЦ); Валентині Козяр (ТрЦ); Людмилі Котович (СВНіПБ); Геннадію та Олені Ткачукам (ВЕБтаС); Юлії Малько (ВОП); персоналу НТЦ в особі Інни Гураль, персоналу УКБ.

Нехай ваше добро та милосердя повертається до вас сторицею!  Будьте щасливі та здорові у Новому 2020 році!