Дослiдження пiдтвердили надiйнiсть

Під час ремонтної кампанії на другому енергоблоці спеціа­лісти відділу контролю металу виконали низку робіт згідно із шістьма розробленими робочими програмами. Експлуатаційний контроль стану металу виконаний на 104 об’єктах. Додатково, ще на 24 об“єктах, контроль металу здійснювався на основі технічних рішень, вказівок, інформаційних листів та циркулярів. Крім цього, контролерами ВКМ здійснено контроль стану основного металу та зварних з’єднань обладнання і трубопроводів реакторного відділення після ремонту та реконструкції з застосуванням зварювання.

У ході планово-попереджувального ремонту також відбулось вивантаження із корпусу реактора першого комплекту зразків-свідків - променевого 1Л та температурного 1М, які досліджуватимуться в Інституті ядерних досліджень. Також відбудеться визначення стану металу та прийняття в подальшому рішення про подовження терміну експлуатації корпусу реактора­.

За словами начальника відділу контролю металу Дмитра Шматька, результати контролю стану металу під час планово-попереджувального ремонту на другому енергоблоці в порівнянні із результатами попередніх досліджень підтверджують можливість подальшої  експлуатації на розрахункових параметрах обладнання і трубопроводів реакторного та турбінного відді­лень другого енергоблока на термін, передбачений встановленими нормативними документами з контролю металу.

На знімку: Дмитро Шматько