Друзів багато не буває...

Дев’ятого грудня на 12 годину дня комісією по роботі з дітьми та шефській роботі були заплановані заходи для дітей з особливими потребами, приурочені до Міжнародного Дня інвалідів. Члени комісії зазделегідь для кожної дитини через Нетішинський відділ зв’язку розіслали персональні запрошення на ці заходи. А профспілковий  комітет ППО Хмельницької АЕС для вихованців Берездівської допоміжної школи-інтернат, які приїхали в гості до своїх шефів на автобусі транспортного цеху ВП ХАЕС, замовив екскурсію до краєзнавчого музею міста.

Бажання дітей пошвидше дістатись до міста енергетиків було настільки великим, що коли автобус заїхав на подвір’я їхньої «домівки» в Берездові, вони тут же навперебій почали вмовляти «їхати вже!». Співробітники школи, що супрово­джували цього разу дітей, не змогли їм відмовити – і ось уже всі в дорозі. Так як наші підшефні приїхали дещо раніше запланованого часу, то для них було організовано чай з печивом та цукерками. Після солодкого столу дітвора попросила включити музику і почала танцювати.

Рівно о 12-ій з привітання директора міського Палацу культури розпочалося свято.  Багато гарних слів було сказано на адресу наших гостей. Їм зичили  щастя, здоров’я, наснаги, щирих усмішок та якнайбільше  нових друзів – адже друзів багато не буває. Ще не затихли слова привітань, як до святкової зали завітали казкові герої – до дітей вибіг гарно вихований Малюк, а за ним прилетів, за допомогою чарівного пропелера, «в міру вихований мужчина в повному розквіті сил Карлсон, що  живе на даху». Не обійшлося і без  всевидящого ока «домомучительниці» Фрекен Бок. Герої  відразу заволоділи увагою дітей, активно запрошуючи гостей, намагаючись  створити якомога більші команди для спортивних конкурсів та ігор. Майже після кожного конкурсу діти отримували солодкі призи, адже ні переможців, ні переможених не було – як завжди, перемагала дружба. Повеселилися на славу, було цікаво та весело і дітям і дорослим. Так непомітно підкрався кінець нашої розваги. Але щоб розставання не було гірким, кожна дитина отримала у подарунок шоколадну плитку та цитрусові. Нетішинські дітки розійшлися по домівках, а наших підшефних ще чекав чималий відрізок шляху до  місця проживання. Кожному вихованцю школи передали додому солодощі: печиво, цитрусові, шоколадки, сік.

Після проведення святкового заходу в Палаці культури для наших маленьких друзів члени КРДіШР з подарунками від персоналу ВП ХАЕС  завітали до наших старших підшефних у Кривинський будинок-інтернат для інвалідів та людей похилого віку.

Комісія по роботі з дітьми та шефській роботі щиро вдячна за зібрані кошти всім тим працівникам, які допомогли влаштувати свято для дітей  та відчути щиру підтримку нашим старшим під­шеф­ним. А саме: відділу забезпечення якості – 180 грн., електроцеху – 420 грн., метрологічній службі - 20 грн., КРДіШР – 1560 грн., а також працівникам, що надали допомогу через скриньку – 172 грн., працівникам зовнішньої дозиметрії ЦРБ  за шоколадні цукерки для дітей. Окремо хочемо висловити вдячність автотранспортному цеху за комфортне перевезення дітей та  водію Петру Родонюку, а  працівникам Палацу культури  за затишок і цікаву ігрову програму.

Ми маємо щиру надію,  що з допомогою всіх небайдужих праці­вників Хмельницької АЕС буде проведений ще не один благодійний захід для наших підшефних, адже добро, як бумеранг - завжди повертається назад.

Куртєва Лідія,

член КРДіШР ППО ХАЕС