Є чим пишатись

Полуднева літня спека не завадила жителям Нетішина навідатись у приміську паркову зону, щоб послухати зі сцени патріотичні мелодії та разом зі своїми дітлахами взяти участь у різних розважальних іграх,  дегустації продукції кондитерів та кулінарів.

Згодом випала нагода познайомитись із виставкою творчих робіт декоративно-прикладного та образотворчого мистецтва.

Постійним учасником подібних міських заходів є нетішинка Тетяна Ходак. Вона представила добірку сувенірних ляльок,  виготовлених власними руками.

- У створені образів я постійно експериментую, - каже майстриня, - завжди хочеться створити оригінальну річ. Приємно, що люди цікавляться моїми ляльками.

Своєрідну презентацію образотворчих робіт своїх вихованців представила Нетішинська художня школа. Твори  виготовленні із використанням різних технік.

Під час урочистостей з нагоди Дня Незалежності України у парковій зоні Нетішина відбувся профорієнтаційний захід «Місто професій». Відділ роботи з громадськістю та ЗМІ Хмельницької АЕС спільно із Організацією молоді ППО ХАЕС та Українським ядерним товариством організували презентацію професій, які представлені на електростанції. Для дітей було влаштовано вікторину на знання основ атомної енергетики із врученням призів переможцям. Крім цього всі охочі могли переглянути відеоролик про Хмельницьку АЕС у форматі 3D та взяти участь у  фотосесії біля спеціально обладнаного стенда.

На презентації професій засоби пожежогасіння продемонстрували рятувальники З Державного пожежно-рятувальної загону. Дітлахи із захоплення фотографувались у спеціальних захистних костюмах.

Не меншою популярність у молодих гостей свята користувались зразки стрілецької зброї, яка є на озброєні військовослужбовців військової частини 3043 з охорони Хмельницької АЕС.

Контролювати стан свого здоров’я навчали фахівці медсанчастини. Вони пропонували пройти естафету із фізичних вправ, а потім за допомогою спеціальних приладів фіксували фізіологічний стан організму.

Під час церемонії нагородження успішних та активних жителів Нетішина перед учасниками святкування із вітальною промовою виступили міський голова Нетішина Олександр Супрунюк, заступник генерального директора з кадрів та соціальних питань Хмельницької АЕС Віктор Демидюк.

Нетішинці та гості міста вже вкотре пораділи виступам зразкового ансамблю бального танцю «Шарм», який діє у Будинку дитячої творчості. Його незмінному керівнику Л.С.Гри¬щук завжди приємно  збирати на виступ колективу чисельну публіку. Танці  вихованців «Шарму» запальні і здатні дарувати присутнім заряд позитивних емоцій.

Місто енергетиків славиться і своїми вокалістами, яких плекає школа мистецтв та наставники вокальних студій міського Палацу культури.

Відзначення Дня Незалежності України у Нетішині завершилось низкою розважальних заходів.

Олександр Шустерук

Фото автора та Євгена Цибульського