Нещодавно ми розповідали про успіхи нетішинки Вікторії Ткачук на ряді змагань європейського та світового рівня, де наша землячка зарекомендувала себе стабільним бійцем, спроможним демонструвати високі результати. Вже кілька років поспіль вона в обоймі кращих бар’єристок України і світу. Вікторія була учасницею Олімпіади у Ріо-де-Жанейро. Олімпійський сезон відкрився встановленням особистого рекорду (55,32) на змаганнях в Луцьку, а продовжився бронзою нагородою на чемпіонаті України (55,96) і третім місцем у півфіналі чемпіонаті Європи у Амстердамі (56,17). На Олімпіаді Ткачук стала третьою у своєму попередньому забігу (56,14) і пройшла у півфінал, де зайняла восьме місце з результатом 56,87.

Післяолімпійське літо 2017 року провела у звичайній манері: золото чемпіонату України з результатом 57,20, кілька міжнародних стартів у Греції, Франції та Польщі і кращий особистий результат сезону, 56,07, показаний спортсменкою у Мінську. Зиму вона почала з перемоги на чемпіонаті України у приміщеннях в естафеті 4х400.

На цьогорічному чемпіонаті Європи Вікторія прибігла сьомою, а на змаганнях серії IAAF World Challenge у Загребі Вікторія Ткачук пере­тнула фінішну лінію другою (56,24 с) услід за лідером сезону Анною Рижиковою (55,89). Стабільність, наполегливість, гарні результати стали підставою для присвоєння нашій землячці звання майстра спорту міжнародного класу. Це перша легкоатлетка Нетішина, що добилась подібних висот. Побажаємо її першому тренеру Олександру Краснову нових вихованців найвищого рівня, а самій атлетці ще більших успіхів на бігових доріжках світу.

Віктор Гусаров

На знімку: тренери КДЮСШ О.Краснов та Г.Бабаєва з вихованкою В.Ткачук