Європа підкорилась Ярославу

Гучна слава «школи Горохова» десяток років поспіль була на слуху у Нетішині: вихованці Геннадія Васильовича методично і послідовно ставали чемпіонами України, Європейських і світових першостей серед молоді, а згодом і серед дорослих. Понад двадцять майстрів спорту та чотирьох заслужених майстрів із самбо підготував цей тренер.

Одинадцять років тому чемпіоном Європи «в останнє» став заслужений майстер спорту Дмитро Бабійчук. І ось після значної перерви Європейське золото повернулось у Нетішин. Тріумфатором став молодий, але вже досвідчений атлет, майстер спорту міжнародного класу Ярослав Давидчук.

У Лімассолі на Кіпрі, за словами тренера, Ярослав показав зрілу боротьбу, був психологічно і фізично готовий до здолання будь-якого суперника.

У першій схватці йому протистояв неодноразовий чемпіон Європи, переможець II Європейських ігор з боротьби самбо Давід Лоріашвілі. Вдруге у змаганнях найвищого рангу його переміг наш атлет.

Наступним суперником Ярослава став чотириразовий чемпіон Європи та світу, учасник Олімпійських ігор у Пекіні білорус Андрій Казусьонок. Досвід і титули не допомогли іменитому спортсмену.

У фіналі Ярослав мав боротись із багаторазовим бронзовим та срібним призером чемпіонатів Європи і світу латишем Віктором Решко. І у цім двобої вікторія була за нашим спортсменом.

Він став єдиним чемпіоном Європи серед дорослих у розділі спортивне самбо в команді України.

Отже, тепер перед атлетом стоїть завдання повернути у Нетішин звання чемпіону світу, яке у 2011 році востаннє виборював Іван Васильчук.

Зазначимо, що у молодіжному розряді Ярослав такий титул має.