Фахово і оперативно

Сергій Миколайович Нікітін 27 років тому переступив прохідну Хмельницької АЕС в якості фахівця перспективної на той час професії інженера-електроніка відділу, а згодом служби інформаційних технологій. За плечима вже був трудовий шлях у півтора десятка років. 

Виважений, послідовний, певною мірою  суворий, але щирий до колег, він користується повагою, як фахівець і людина. Шкільні роки у Вірменії, навчання у Ленінградському вузі органічно поєднали у його характері педан­тизм і широкі знання, інтелігентність і шанобливість до людей. З ним  цікаво і водночас не просто, бо фахівець вміє дистанціюватись при виконанні службових обов’язків і товариському спілкуванні. Останніми роками на нього покладено обов’язки начальника відділу технічного забезпечення інформаційних технологій слу­жби ІТ ХАЕС.

Кожен знає, що технічний комп’ютерний парк на станції зростає у геометричній прогресії. Слід відслідковувати за змінами, технічним станом, витратними матеріалами, аби працівники підрозділів не нарікали на негаразди.

Сергій Миколайович вимогливий до підлеглих і компетентний у рішеннях, які приймає. Він вміє акумулювати необхідну інформацію, аби визначати найголовніше і здійснити той маневр, який сьогодні найприйнятніший і можливий з точки зору фінансів, договірних умов тощо. Він постійно самоудосконалюється і до­помагає персоналу пра­­цювати у напрямку підвищення організації праці.

Під його керівництвом відділ забезпечує працездатність оргтехніки, серверного та  ком­п’ю­терного парку, здій­снює їх ремонт та технічне обслуговування. Якісно та вчасно складається технічна специфікація на закупівлю, проводяться аналізи і створення протоколів  технічної оцінки пропозицій уча­с­ників закупівель.

Силами підпорядкованого йому підрозділу у 2021 році було спроектовано, організовано закупівлю та впроваджено сучасний мультимедійний офіс генерального директора ХАЕС та мобільну систему синхронного перекладу, яка використовується під час проведення заходів за участі іноземних делегацій, комісій тощо.

С.Нікітін удостоєний відзнак «Почесний працівник ВП ХАЕС» та «За спорудження 2 енергоблока ХАЕС», численних грамот.  Це людина, на яку можна покластись і яка служить за приклад.

Віктор Павлов