Футбольні надії обнадіюють

25-27 грудня у Нетішині на паркеті спорткомплексу «Енергетик» Хмельницької АЕС змагалися юні футболісти 2006 року народження і молодші  у рамках  Шостого міжнародного турніру «Футбольні надії», що проводиться за участі та підтримки відомого вихованця місцевої КДЮСШ ППО ХАЕС, півзахисника київського «Динамо» Валерія Федорчука.

У змаганні з міні-футболу взяли участь п’ятнадцять команд дитячо-юнацьких спортивних шкіл Львова, Вінниці, Тернополя, Житомира, Хме­льницького, Новояворова, Мости­ська, Ізяслава, Нетішина, а також­ футболісти смт Смиги та Оженина­. Місцевий футбольний кулак був представлений командами «КДЮСШ-1», «Енергетик», «Протон» та «КДЮСШ-2». Триденні напружені футзальні змагання визначи­ли четвірку кращих, до якої увійш­ли команди Нетішина, Тернополя, Вінниці і Хмельницького. На підступах до головних ігор юні футзалісти «КДЮСШ-1» обіграли команду «Покрови» м.Львів з рахунком 8:0, «Полісся» з Житомира також в суху – 5-0, за такої ж кількості забитих дали можливість відігратись одним голом юнакам з «ДЮСШ-Бєланова-Блохіна» м.Вінниці – 5-1 і виграли у «Новатора» з Хмельницького - 2:1. Голи забивали Влад Тарасевич (13!), Вадим Другов, Даніїл Зайцев, Хілал Фоад, Артем Смолій, Святослав Стаканчук (11), Назар Половніков, Віталій Шмига.

 Молодші за віком гравці з решти команд Нетішина також гідно змагались з суперниками. Відзначимо гравців «Енергетика» Олексія Ільїна, Назара Таборчука, Кирила Величка, Максима Колесника, «протонівців» Руслана Курила, та наймолодшого учасника змагань Олександра Соловйова, а також Романа Голуба, Артема Арцибашева, Влада Жолтовського, Максима Жука, Михайла Щебарчука.

Гідними були й суперники, такі як Даніїл Кора («Новатор»), Захар Ковальчук («Цукровик»), Артем Їжаківський (ФК «Мостиська») та інші.

Матч за бронзові нагороди між «Новатором» та «ДЮСШ Бєланова-Блохіна» засвідчив, що вінничани готові краще – 4:2.

 У боротьбі за перше місце нетішинці мінімально поступились тернополянам – 1:2.

Визначені кращі гравці турніру. Влад Тарасевич (Нетішин) «набив» найбільше м’ячів у ворота суперників. Олександр Якимчук (ФК «Тернопіль») найвправніше захищав ворота. Юрій Герук з Мостиська визнаний кращим захисником, а Максим Хіменець – кращим гравцем турніру (м.Вінниця,  «ДЮСШ Бєланова-Блохіна»).

 Дипломи кубки, медалі, інші відзнаки гравці отримали з рук засновників турніру Валерія Федорчука та тренера Володимира Моцюка. Наступного року нові баталії на паркеті спорткомплексу «Енергетик».

 Петро Шелепало,

член НСЖУ