Вони виводять у майстри

Серед відомих тренерів нашого міста гучні прізвища Ольги та Валерія Штурбабіних (фехтування), Анатолія Грушина (бокс), Геннадія Горохова (боротьба самбо), Василя Мазурова (волейбол), Олега Каспарова (гандбол), Євгена Краснова (легка атлетика) та інших. Певною мірою окремо стоять тренери наймасовішого виду спорту в світі – футболу.

Володимир Моцюк, Леонід Коробчук, Володимир Возьний. Кожен з них після отримання фахової кваліфікації у вузі попрацював у школах міста, а тоді перейшов на тренерську роботу у КДЮСШ профспілкового комітету ХАЕС. Кожен приніс певні знання, методики, власне бачення футболу, а разом забезпечили масовий приплив у секції нетішинської дітвори. Вони переконали хлопчаків, що виховають майбутніх Пеле, Блохіних і Шевченків на нашому грунті. Та й результати доводять, що це саме так.

Ми щиро радіємо успіхам вихованця В.Мацюка Валерія Федорчука, який «укорінився» в прем`єр-лізі чемпіонату України і демонстрував  та продовжує доводити свою майстерність у командах майстрів Львова, Дніпропетровська та Кривого Рога. Віднедавна з легкої руки самого футболіста в нашому місті проводиться турнір на призи В.Федорчука.

А ще футбольні тренери КДЮСШ підготували славну когорту майстрів шкіряного м’яча, таких як Вадим Лавриненко і Владислав Процюк (грають за дубль «Шахтаря» м. Донецька), Руслан Козел і Богдан Покойовий (навчаються і грають за футбольні академії УФК Харкова та ФК «Іллічівськ»). Нині на перегляді у Польщі Вадим Олійнич, Олексій Міхай та Дмитро Гаврилюк в спортінтернаті при академії «Металіста», а Владислав Клюс в «Іллічівці».

При СДЮШОР «Вінниця» Валентин Шминдрук, Сергій Карпенко, Максим Корсун. У ВУФК м.Бровари Микола Єременко, а у ФК «Волинь» - Олексій Афанасьєв, Олександр Данилюк та Михайло Толстяк.

Серед талановитої молоді КДЮСШ вирізняються вмі­лою грою Ярослав Маркевич, Олександр Боца, Володимир Давиденко, Антон Коберник, Анд­рій Резчіков, Ігор Яшан. Є сподівання, що і вони увіллються в еліту українського і, можливо, світового футболу. Бо основу в них закладають гарні фахівці.

Петро Шелепало