Гарно рiк розпочали

Заслужений тренер України з футболу Володимир Моцюк у Нетішині знана людина, адже тут відбулось його становлення як футболіста і наставника. Ще у студентські роки Володимир виступав за нетішинську міську футбольну дружину. Після отримання відповідної осві­ти працював вчителем фізкультури  у місцевій ЗОШ №2, активно пропагував футбол. Ініціативного фахівця запросили на тренерську роботу у КДЮСШ ППО ХАЕС, де він і трудиться дотепер. Під його рукою виховано таких знаних у світі футболу гравців, як Валерій Федорчук, Артем Вецала, Олександр Толстяк…

Вихованці Володимира Моцюка успішно виступають на різноманітних турнірах. На футбольні змагання, які відбулись на базі рідного спорткомплексу, приїхали юні білоруські спортсмени 2006 та 2008 років народження з м. Речиця, Вінницької, Волинської, Житомирської, Київської, Рівненської, Тернопільської та Хмельницької областей - усього 22 команди.

Долучились до турніру вихованці Володимира Моцюка: КДЮСШ та «Енергетик» 2006 та 2008 років народження. І виступ підопічних відомого тренера можна вважати успішним. Команда КДЮСШ-2006 у групі «А» переграла однолітків з Білорусії - 2:1, рівненський «Верес» -3:0, ДЮСШ з Фастова – 3:1, квасилівчан з Рівненщини -10:0.

У групі «Б» команда «Енергетик» здолала з рахунком 1:0 «Цукровик» з Оженина, ковельський ФК «Тайм» - 4:1, команду нашого обласного центру ДЮСШ-1 – 2:1, та зазнала поразки від славутських однолітків – 0:3. Посівши друге місце у підгрупі, «Енергетик» зіграв за призову трійку із фастівцями і переміг – 3:1. Відтак у наших гравців бронзові нагороди.

Золотий відблиск медалей мала забезпечити впевнена гра у фіналі інших вихованців Володимира Моцюка. У грі із кривдниками «Енергетика» славутчанами наші юні футболісти були переконливішими і у безкомпромісній грі забили два переможних голи. Яскраву гру продемонстрували Вадим Другов, Фоад Хілал, Святослав Стаканчук, Мирослав Бащук, Даніїл Зайцев, Назарій Половніков, Кирило Величко, Артем Арцибашев, Вячеслав Жолтовський, Георгій Галамага, Максим Колесник, Олександр Багнюк. Вла­дислав Шпичка, Максим Зубаль, Олексій Ільїн. Кращими гравцями турніру у різних номінаціях визнані Влад Тарасевич, Олександр Солов’йов та Назар Таборчук.

Молодші за віком футболісти Нетішина зіграли нижче своїх можливостей. Команда КДЮСШ -2008 зайняла п’яте місце, а «Енергетик» - дев’яте. У цій групі тріумфувала «Команда Блохіна і Бєланова» з м. Вінниці, «Єврошпон» із м. Смиги срібний призер, футболісти ДЮСШ з Фастова у трійці призерів.

Цього року підопічні В.Моцюка візьмуть участь у турнірах в Болгарії, Польщі, Прибалтиці. Продовжується чемпіонат України серед команд 15-17-річних юнаків. Де наші гравці грають у першій лізі.

Петро Шелепало, член НСЖУ

 На знімку: Заслужений тренер України з футболу В.Моцюк дає настанови підопічному

 Фото Віктора Гусарова