Глокая курздра бодланула бокренка і куздрячить бокра

Приблизно за таким сценарієм проходила позачергова 23 сесія нетішинської міськради VI скликання. Виникла вона зненацька, бо 27 лютого виконавчий комітет на противагу рішення попередньої сесії виніс власний вердикт  щодо звільнення В.В.Нікітчука з посади начальника ЖКО. При цьому перевищив повноваження, що й викликало зворотню реакцію з боку ряду політичних сил, наявних у міськраді. 16 депутатів зажадали скасування рішення виконкому та поставили питання про розпуск виконавчого комітету. З свого боку міський голова О.Омельчук вирішила «привести до норм законодавства» статути комунальних підприємств Нетішина, де головним нововведенням мав стати пункт про «звільнення і призначення на посаду керівників  цих структурних підрозділів» винятково міським головою без погодження з міськрадою.

Крім цього було запропоновано розглянути ряд нагальних земельних питань.

Виступи депутатів  О.Антощук, Г.Вагнера, О.Ситника,  В.Демидюка, М.Гука, В.Бойка відобразили палітру думок щодо проблематики, і зрештою було вирішено питання щодо «пропозиції про звільнення Нікітчука В.В.» голосувати таємно. Керівник політичної сили «Фронт змін» В.Преподобний  заявив, що їх «Фронт» не братиме участі у голосуванні, хоча, як з’ясувалось, не всі послухались свого фронтмена. Процедура тривала більше півгодини і засвідчила, що з 27 депутатів (всіх присутніх на сесії було 33), які взяли участь у голосуванні, за скасування виконкомівського рішення проголосував 21 депутат. Відтак законодавча влада Нетішина визнала дії виконавчої надмірними. Тому саме по-собі рішення про розпуск виконавчого комітету, як мовиться, напросилось. Правда, міський голова О.Омельчук перехопила ініціативу і зажадала голосувати відкрито та поіменно.  Результат виявився ще переконливішим: 22 депутати «вказали на двері» міськвиконкому. І хоч в його складі є люди, які сном і духом не відали про «міжсобойчик», влаштований на попередньому засіданні, бо не були присутніми, результат ось такий.

Щодо внесення змін у Статути комунальних підприємств, то ще на початку сесії їх було вирі­шено перенести на чергову сесію.

Після певних рішень по земельних питаннях депутат М.Гук зробив заяву, головним лейтмотивом якої стала пропозиція щодо проведення референдуму про довіру місцевій владі, або ж добровільне складання повноважень усіма гілками виконавчої і законодавчої влади Нетішина у «зв’язку з паралічем» владних структур, шкодою, що вони наносять громаді міста. Михайло Володимирович впевнений, що перевибори можна провести разом з виборами до Верховної Ради України, аби зекономити кошти і отримати дієздатну міську раду та адекватного до потреб громади міського голову.

Віктор Гусаров