Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков відвідав Хмельницьку АЕС

Хмельницьку АЕС  у рамках робочого візиту на  Хмельниччину відвідав голова Верховної Ради України Дмитро Разумков. Його знайомство із енергетичним об’єктом розпочалось із оглядин машзалу першого енергоблока. Генеральний директор Хмельницької АЕС Андрій Козюра коротко ознайомив із основними технологічними характеристиками обладнання, яке задіяне у процесі виробництва електроенергії. Акцент був зроблений на передових технологіях, які гарантують безпечну роботу діючих енергоблоків.

Детальніша інформація із уст Андрія Козюри була оприлюднена під час робочої наради за участі провідних фахівців електростанції та очільників Хмельницької області.

У вступному слові Дмитро Разумков високо оцінив діяльність працівників, які опікуються ядерною енергетикою. Вони, за його твердженням, є високими інтелектуалами, які здатні принести багато користі нашій державі.

Про значення атомної енергетики для економіки нашої держави йшлося також у виступі Андрія Козюри. На сьогодні чотири діючі АЕС виробляють майже п’ятдесят відсотків електроенергії в Україні. В загальному її виробництві частка Хмельницької АЕС складає маже сім відсотків. Андрій Ростиславович сказав, що цей показник можна подвоїти за рахунок уведення в експлуатацію нових енергоблоків. Принаймні у Хмельницької АЕС є великі перспективи, які пов’язані із недобудованими третім та четвертим енергоблоками. Протягом останніх десяти років проведена велика робота у напрямку створення конкретних передумов для повноцінного завершення будівництва. Зараз актуальним є прийняття важливих постанов, законів, зокрема, і на рівні Верховної Ради України. Очільник Хмельницької АЕС висловив сподівання, що народні депутати та сам Голова Верховної Ради України допоможуть у цьому важливому процесі.

-У Верховній Раді України є народні  депутати від Хмельниччини. Я сподіваюсь, що ми спільно будемо готувати необхідні документи, підтримувати законодавчі ініціативи. Але нам потрібно працювати й над тим, щоб знайти джерела фінансування добудови нових енергоблоків. У нас повинен бути баланс розуміння інтересів держави, наших енергетичних можливостей, енергетичної безпеки, - сказав Дмитро Разумков.

Олександр Шустерук

Фото автора