Головний принцип: гарна праця – належна оплата 

У профспілкової роботи є видима і невидима частини. Друга, як айсберг, займає три чверті об’єму усієї діяльності, але оцінюється, у кінцевому результаті саме результатами, що на виду, які можна продемонструвати наочно. А вони у нас досить промовисті, не дивлячись на надзвичайно складні обставини, у яких перебувала атомна енергетика  і ХАЕС зокрема у 2020 році.

Минулий рік було позначено спільною кропіткою роботою адмі­ністрації і профспілки не лише за столами переговорів, але й на тій частині поля, де наш голос буває почутим значно краще. Профспілковою стороною були організовані та проведені протестні акції у місті Києві, під час яких Президенту, Уряду і депутатам ВР України було ви­словлено рішучу позицію  колективу атомників боротися до кінця: за права на гідну оплату результатів праці, за майбутнє атомної енергетики і, хай як це не звучить пафосно – за енергетичну незалежність України. Усім, хто відгукувався та взяв участь у акціях, організованих Атомпрофспілкою, ППО ДП «НАЕК «Енергоатом» і профкомом ХАЕС щиро дякую за підтримку. Закликаю активістів до активнішої участі у заходах з відстоювання прав та законних інтересів людини праці. Справжня боротьба, схоже, ще попереду.

Головним питанням для кожного працівника є рівень його заробітної плати. Звичайно, для профкому дане питання протягом звітного періоду було також ключовим. На відмінний позаминулорічний результат у 34,8%  загального зростання, 2020 року вдалося додати ще  26,5% по ХАЕС, що розподілилися як 26,4% для працівників промислового персоналу  і 27,4%  для непромислового!

У поточному році вже маємо січневе підвищення тарифних ставок і посадових окладів на 16,1%, а також, сподіваюся, успішно зможемо реалізувати підвищення на 4,8% у липні і на 4,3% у грудні. Певні здобутки, зокрема загальний фонд оплати праці на 2021 рік у 2 міль­ярди 120 мільйонів гривень, не заколисують профспілковий комітет. Слід і надалі невпинно проводити роботу у напрямку пошуку шляхів збільшення рівня доходів працівників станції, розглядати пропозиції щодо вдосконалення системи оплати праці.

У період пандемії профспілковий комітет ХАЕС, за сприяння профкому компанії, не залишався осторонь питань протидії корона­вірусу, забезпечення персоналу на етапі карантину засобами гігієни і захисту. Приділено значну увагу покращенню умов праці в умовах карантину, надано значну допомогу­ місцевим медичним працівникам.

Пригадаємо передачу КЗ  СМСЧ-4 захисних костюмів, масок, засобів гігієни тощо.

Окремо хочеться сказати про страхування працівників станції. Саме завдяки здебільшого успішній роботі страхових компаній значно зменшилася кількість звернень наших працівників за допомогою до профспілкового комітету за матеріальною допомогою. Тим не менше, матеріальну допомогу з коштів профспілкового бюджету за звітний період отримали 259 членів профспілки на суму 1 168 200 гривень.­

В звітному періоді ми продовжили виплати матеріальної допомоги, передбаченої Колективним договором, для 14 дітей-напівсиріт наших колишніх працівників на суму 231 029,9 грн і матеріальної допомоги на поховання на 16400 грн. Зазначу, що на засіданні профспілкового комітету у січні поточного року прийнято рішення про збільшення максимальної суми матеріальної допомоги.

У надтяжких ситуаціях (онкологічні захворювання, складні оперативні втручання, імплантація донорськ­их та штучних органів    тощо) ми постійно зверталися за допомогою у профспілковий комітет компанії і постійно отримували значні суми, зокрема у 2020 році шести нашим працівникам виділено коштів на загальну суму у 285000 гривень.  Велика вдячність за таку допомогу голові ППО компанії                      О.В. Личу.

Не дивлячись на системні збої у роботі, спричинені пандемією, оздоровлення було в числі пріоритетів профкому станції. Для членів профспілки, працівників ВП ХАЕС та їх членів сім’ї у 2020 році за рахунок коштів ППО ХАЕС та ППО ДП «НАЕК «Енергоатом» за статтею «Оздоровлення» придбано 1396 путівок на загальну суму 28 205 314 гривень.    

Через карантинні заходи довелося призупинити досить цікаву і популярну у наших працівників форму лікувально-оздоровчої роботи – відвідування клініки ТОВМЕД м. Він­ниці. До початку карантину медичними послугами лікаря В.В.Товмасяна ско­ристалося 29 працівників нашо­го підприємства. Споді­ваюся після закінчення карантину на відновлення цієї форми оздоровлення.

Напрямок діяльності профспілкового комітету, що найбільше постраждав від коронавірусу – фізкультурно-масова робота. Карантинні обмеження і зачинені біль­шу частину року двері спортивних об’єктів, стали причиною досить сумної статистики: вперше за багато років ми не змогли завершити Спартакіаду ВП ХАЕС, а наша збірна не взяла участь у галузевій Спартакіаді ФСК «Атом України».

Проте, не буває лиха без добра: через відсутність частини спортивних заходів за рахунок певної економії грошових коштів ми досить плідно попрацювали над покращенням матеріально-технічного забезпечення даного напрямку роботи, закупивши значну кількість спортивного інвентарю та обладнання.

Сподіваюся, що усі негаразди, що стосуються спортивно-масової роботи відійдуть у історію, а спор­тивні здобутки ХАЕС збагатяться новими яскравими сторінками.

Злагоджено і досить продуктивно, з огляду на численні карантинні  обмеження, відпрацювала у звітному періоді комісія по роботі з дітьми і шефській роботі. Було зібрано рекордну суму для традиційних новоріч­них привітань найвразли­віших і соціально найменш захи­щених верств населення регіону.

Із силою-силенною ускладнюючих обставин було знайдено шпарину у карантинних заборонах і, не зважаючи на відсутність залізничного сполучення, вдалось подарувати для дітей членів нашої профспілки можливість чудового від­починку і незабутнього спілкування на Закарпатті у таборі «Водограй». Для всіх бажаючих, на той момент, було придбано 81 путівку на загальну суму 1 102 896 грн.

Щирих слів подяки заслуговує робота всіх комісій профкому. Зазначу, що у лавах профорганізації 5609 членів профспілки, з-поміж яких 4587 працюючих і 1027 пенсіонерів.

В структурі ППО ХАЕС 36 цехкомів – профспілкових ланок першого рівня  та 111 ланок другого рівня – профгруп.

Профспілковий комітет ППО ХАЕС обраний конференцією у лютому 2017 року. За звітний період у складі профкому відбулися певні зміни. З поважних причин із складу ПК вийшов голова комісії по роботі з молоддю Леонід Волков та голова комісії з реформування заробітної плати і структурних змін Олена Хоменко. Маю честь  подякувати їм за багаторічну плідну роботу, спрямовану на розвиток ППО ХАЕС. Отже фактичний чисельний склад профкому сьогодні – 13 осіб. Очолюють комісії: Сергій Кусков (з охорони праці); Людмила Гуц (з організаційно-масової роботи і інформації); Олександр Хомич (по роботі з оперативним персоналом); Іван Кривоконь (з правового захисту); Наталія Коломійчук (з ор­га­нізації оздоровлення); Дмитро Міщенко (з соціально-економічного розвитку); Степан Пенчук (з фіз­культурно-масової роботи); Світлана Іванова (з культурно-масової роботи); Олег Тищук (з соціа­льного захисту); Роман Кузів (житлово-побуто­ва) та Рузіна Труфанова (комісія­ по роботі з дітьми і шеф­ській роботі).

На даний момент відсутні керівники комісій по роботі з молоддю та з реформування заробітної плати і структурних змін.

Контрольну функцію здійснює ревізійна комісія під керівництвом Василя Скрипнюка.

Всю роботу профспілковий комітет і профспілкова організація проводила згідно із поточними і перспективними планами.

Дякую за значиму для колективу, хоча і не завжди видну і  вдячну суспільну роботу членам профспіл­кового комітету, головам цехових комітетів і профгрупоргам, небай­дужим членам трудового колективу, хто протягом звітного пері­оду допомагав профспілковому комітету, вказував на помилки, надавав практичні поради та конструктивні пропозиції з вирішення найрізноманітніших питань. Окрема подяка штатним праців­никам.

Запрошую увесь профспілковий актив продовжувати і надалі наполегливо працювати на користь колектив­у.

Михайло Гук, голова ППО ХАЕС