Гордимося дружбою  з атомниками

Рік добігає кінця і я хочу низько вклонитися тим, хто дарував тепло своєї душі вихованцям комунального за­кладу «Острозька спеціальна загальноосвітня школа-інтернат №2» Рівненської обласної ради, де на­вчається 100 дітей, серед яких діти-сироти, діти з малозабезпечених та багатодітних сімей.

Щоб побачити посмішку на обличчі дитини, позбавленої батьківської лю­бові і турботи, потріб­но зовсім неба­гато зусиль. Стало вже традицією, що атомники чимало роблять задля таких щасливих хвилин. Наша співпраця три­ває вже декілька років. Справжнім свя­том друзів стала зустріч вихованців з атомниками Хмельницької АЕС з наго­ди 40-річчя нашого інтернату. Тоді в гості до дітлахів прибули також атомники з київ­сько­го підпри­ємства «Атомпроектінжиніринг», що входить до   складу НАЕК «Енергоатом», а також представ­ники «Українського ядерного товарист­ва». Тут було все: музика, тан­ці, ігри, конкурси, по­дарунки, солодо­щі. Справжній день народження!

Подібні зустрічі атомники дарують й іншим школам нашого регіону. Зокре­ма, запам’ятався «Енергетичний Дід Мороз», цьогорічний конкурс дитячої творчості серед дітей, які відпочивали в Острозь­кому дитячому санаторно-оздоровчому комплексі «Корчагінець» Рівненської області, під девізом «На­повнимо наш світ теплом і світлом». Наша дружба з атомниками стала традицією: ми зрозумі­ли, що вони не лише виробляють електроенергію, але й уміють дарувати щасливі хвилини на­шим вихованцям. Не секрет, що вихованці школи-інтернату з нетерпінням чекають нових зу­стрічей і, звичайно, подарунків. Згодять­ся спортивний інвентар­, одяг та взуття на всі сезони, канцелярські товари, художня література тощо. І такі зустрічі скоро відбудуться. Відкрию секрет, що скоро атомники знову прові­дають дітлахів, привезуть їм подарунки, а ще обіцяють облаштувати щось казко­ве. Наші вихованці досягли неабияких успіхів в художній царині. Своє творче начало діти відточують в гуртках інтер­нату: ляльковому, хоровому, танцюваль­ному, художньої вишивки. В знак подяки діти демонструють гостям концертну програ­му (три вікові категорії), яка, впевнена, нікого не залишає байдужим.

Ми високо цінуємо самовіддану не­легку працю атомників, які несуть в кожну оселю світло і тепло. З найдав­ніших часів енергія була чинником, що визначає розвиток цивілізації. А отже - і добробут людей. Вже третій рік по­спіль кошти у розмірі 1% від загальної вартості електроенергії, виробленої Хмельницькою АЕС, надходять на соціаль­ний розвиток нашого регіону. За ці ко­шти ремонтують заклади освіти, лікар­ні, комунальні мережі, дороги, тротуари тощо.

Ми гордимося дружбою з атомника­ми, які завжди готові поділитися теплом своєї душі з нашими вихованцями, по­дарувати їм справжнє свято, запалити вогник надії на щасливе майбутнє.

Галина Бернацька,

директор Острозької спеціальної

 загальноосвітньої школи інтернат №2