Гра, що стала складовою долі

Сергій Кузьмінчук серед ровесників смт. Першотравенськ, що на Житомирщині, був помітною фігурою. Любов до ігрових видів спорту вирізняла його з-поміж юнаків, бо був він спритним і фізично загартованим, демонстрував успіхи на легкоатлетичних доріжках, на тенісному майданчику, у командних змаганнях з волейболу та баскетболу. В статусі студента Східноєвропейського державного університету ім. Лесі Українки він відзначався у навчанні (закінчив із червоним дипломом) та як діючий спортсмен. За його участі команда волейболістів вишу стала срібним призером Універсіади України. Ще на п’ятому курсі він «навантажив» себе тренерською роботою в якості граючого тренера  волейбольної команди Луцького державного технічного університету. Із дипломом фахівця із фізичного виховання він став викладачем  Житомирського агротехнічного коледжу, тренером жіночої збірної цього закладу. За сумісництвом він тренує чоловічу збірну коледжу, де на той час грав студент із Нетішина Сергій Харченко. Викладач і студент здружились, успішно захищаючи кольори коледжу.

2006 року юнаки виступили за команду Нетішина у Спартакіаді Атомпрофспілки і сприяли перемозі команди ХАЕС. Сергію Кузьмінчуку запропонували посаду інструктора-методиста КСК «Енергетик». Так він влився у сім’ю атомників. З 2008 року працює тренером КДЮСШ ППО ХАЕС. І не просто тренером. Він підготував чудову жіночу команду, що стала відкриттям для Федерації волейболу України. Трьох вихованок, а  саме Юлію Годневу, Дарину Троцюк та Анастасію Сидоренко, було включено до збірної України. У вищій волейбольній лізі грали Євгенія Григоренко, Олена Насонець, Олександра Матвійчук.

Добре себе проявила команда дівчат 2000 року народження, яка у дебютному для себе чемпіонаті України у першій лізі виборола бронзові нагороди.

Він мріє підготувати команду міста, котра б не один рік захищала кольори Нетішина та ХАЕС на різних змаганнях. Бо ж доля тренера відома: підготував спортсмена і розпрощався, адже класні волейболісти усім потрібні, насамперед вузам.

Є всі підстави, що таке станеться, бо тренер відчуває підтримку керівництва ХАЕС та ППО станції, спонсорів, любителів цієї прекрасної гри.

Петро Шелепало, член НСЖУ