Графічні роботи з передової

Юна нетішинська художниця Людмила Квятковська  кілька років поспіль є учасницею творчих конкурсів, які проходять під патронатом ДП «НАЕК» Енергоатом» та ВП Хмельницька АЕС. У творчому змаганні «Атомна енергетика і ми» вона зуміла продемонструвати різні грані свого багатогранного таланту, відображаючи важливість атомної енергетики для вітчизняної економіки. Неодноразово художні роботи Людмили Квятковської відзначались призовими місцями та схвальними відгуками суддів та учасників виставок.

Коли стало відомо про організацію акції з дарування кращих малюнків українським бійцям, які на сході захищають нашу країну, Людмила Квятковська взяла у ній активну участь. Організаторами була відібрана її графічна композиція на тему поетичних творів Тараса Шевченка.

За основу композиції графічної роботи Людмила взяла вірш Тараса Шевченка «Тополя», у якому яскраво показана радість від кохання та туга від розлуки з козаком, що змушений йти захищати батьківщину. За рахунок поєднання національних візерунків, наявність яких є традиційною на вишивках різних регіонів України, юна художниця зуміла передати настрій, тонку гаму почуттів, велич події тощо.

Приємною несподіванкою для юної нетішинської художниці стала інформація, що її творча робота оцінена й військовими, насамперед жінкою-офіцером з позивним «2016», яка також тяжіє до худож­нього відображення нашої реальності. Навзаєм через волонтерів вона передала для Людмили власні графічні роботи, створені на передовій. В основному це пейзажі із зображенням споруд, які захищають наші бійці. Темні кольори чітко передають настрій, навіяний війною.

Художні роботи із зони АТО для Людмили Квятковської вручили працівники відділу роботи з громадські­стю та ЗМІ Хмельницької АЕС.

- Дуже схвильована, що моя ро­бота знайшла позитивний відгук серед військових, - каже Людмила. – Вони мають усвідомлювати, що  їх патріотизм, жертовність знаходить відгук у серцях вдячних співгромадян. Малюнки допоможуть вселити впевненість у нашу перемогу.

Зараз Людмила Квятковська навчається у випускному класі Нетішинської міської художньої школи і готується до захисту дипломної роботи. Немає сумніву, що вона буде побудована на відображенні таких людських чеснот, як Добро, Милосердя, Любов. 

Олександр Шустерук