Гранатометник  Віталій Ковба загинув за Україну

 

13 січня нетішинці провели в останню путь Героя Віталія Ковбу.  Воїн, ставши на оборону незалежності та суверенітету, віддав найцінніше – своє життя. Залишилися сиротами батьки, дружина, двійко дітей.

У перші дні нового року у Нетішинську територіальну громаду надійшла сумна звістка. 4 січня  поклав життя наш земляк Віталій Ковба. Воїн мужньо звільняв Україну від російських окупантів на Донеччині.

Солдат гранатометного відділення 2-ї роти в/ч 4582 загинув внаслідок ворожого артилерійського обстрілу поблизу населеного пункту Красна Гора.

Герою було всього 37... Молоде життя обірване на злеті. А міг би ще любити, працювати, розбудовувати Україну, виховувати дітей…

13 січня Герой востаннє приїхав у рідне місто, над вулицями тужливо залунала скорботна мелодія «Плине кача»: нетішинці прийшли розділити невимовне горе матері Галини та батька Василя, дружини Наталії, дітей – доньки Олександри та сина Богдана, якому не виповнилося ще й чотирьох років.

Не стримували сліз ні жінки, ні чоловіки. Віддаючи шану Герою, містяни дякували батькам за сина – справжнього патріота, мужнього захисника.

На колінах, схиливши голови у глибокій скорботі, Нетішин проводжав Героя в останню путь.

Панахиду за загиблим воїном відслужили священники храмів ПЦУ Нетішинської тергромади на чолі з архімандритом Владиславом (Федотовим), настоятелем Собору Св. Архістратига Божого Михаїла та Архангела Гавриїла.

«Наші оборонці, серед яких і Віталій, віддають останні сили, щоб захистити нас. Там, на 20-градусному морозі, вони відстоюють наші позиції й дають гідну відсіч окупантам… На жаль, ніхто не в змозі втамувати біль родини, біль від втрати сина, який поклав на вівтар нашої свободи своє життя, свою душу... Ми повинні молитися за спокій його душі, щоб вона  не мала перешкод на шляху до місця, де немає ні болю, ні журби, ні зітхання,  а життя вічне...», –  звернувся до громади отець Олег, священник Собору        Св. Архістратига Божого Михаїла та Архангела Гавриїла.

«Сьогодні ми зібралися, щоб провести в останню дорогу Героя Віталія Васильовича Ковбу. Гортаючи сторінки соцмереж, побачив, як гарно, влучно відгукуються про нього друзі, знайомі, однокласники. Віталій – надзвичайно щира, розсудлива людина, справжній товариш і побратим. Дуже прикро, що ми втрачаємо найкращих…», – сказав заступник міського голови Василь Мисько.

Домовину із тілом загиблого воїна пронесли на руках центральними вулицями міста до храму. Похоронна процесія розтягнулася на сотні метрів. Відспівували захисника у Соборі Св. Архістратига Божого Михаїла та Архангела Гавриїла.

…Нетішинці дякують за подвиг і низько схиляють голови у глибокій пошані перед світлою пам’яттю Героя Віталія Ковби.