Грошова колекція працівника Хмельницької АЕС з енергетичної тематики – найбільша у світі

Під егідою Національного проекту «Книга рекордів України» напередодні Дня журналіста  зафіксовано чергове досягнення кореспондента газети трудового колективу Хмельницької АЕС  «Перспектива» Олександра Шустерука. Його колекція грошових  знаків за тематикою «Електроенергетика» визначена як надзвичайне досягнення. У відповідному документі – Дипломі - засвідчується, що у період реєстрації в колекції за тематикою «Електроенергетика» нараховується 154 грошових знаки – банкноти та монети,   які перебували або перебувають у грошовому обігу 52 країн світу. На даний момент це є найбільша колекція такого спрямування у світі. У формуванні тематичного зібрання враховані такі напрямки електроенергетики, як ГЕС, ТЕС, ядерні реактори, сонячні модулі, вітрові установки, лінії електропередач, символіка у сфері електроенергетики (емблеми атома, стилізовані зображення елементів енергетичних об’єктів), портрети дослідників різних напрямків електроенергетики. Колекція була представлена на виставках у Нетішинському міському краєзнавчому музеї, у інформаційному центрі Хмельницької АЕС та оприлюднювалась у наукових роботах і публікаціях ЗМІ. Олександр Шустерук є членом клубу колекціонерів «Славутського міськрайоного відділення «Асоціації філателістів України», яким керує Петро Смірнов.

На сьогодні наш колега є семиразовим дипломантом Національного проекту «Книга рекордів України» та автором організації кількох десятків культурно-мистецьких заходів.

Серед досягнень журналіста у сфері пошукової діяльності є факт доведення, що вулиця Володимира Висоцького у місті Нетішин Хмельницької області, яка була заснована 18 лютого 1987 року, є першою у світі. Результати такого дослідження оприлюднені у міжнародному збірнику «Владимиру Высоцкому – 72» та різних ЗМІ нашої держави та за кордоном. Інформація про світову першість вулиці великого барда оприлюднена і на сайті Національного проекту «Книга рекордів України». Також за ініціативи О.Шустерука колектив Хмельницької АЕС встановив рекорд світу, як володар світового рекорду на найдовший автограф у світі  - довжиною 1 кілометр 190 метрів.

Право вручити Диплом із засвідченням чергового досягнення О.Шустерука Національний проект «Книга  рекордів України» поклав  на генерального директора ХАЕС Миколу Панащенка та голову профкому ППО ХАЕС Михайла Гука.

Під час церемонії засвідчення світового досягнення Олександр Шустерук з притаманним для нього почуттям гумору продемонстрував югославську банкноту номіналом «10 мільярдів» динарів і сказав, що наявність принаймні семи таких купюр дала б змогу добудувати третій енергоблок.

 

Фото Олени Веселової