«Half Marathon ENERGY»:

понад 150 учасників зібрали майже  100 тисяч гривень на ЗСУ

«Під дощем легше бігти», – так реагували на погоду учасники благодійного напівмарафону «Half Marathon ENERGY». Наскільки це правда – знають лише сміливці, що 1 квітня зважилися кинути виклик самим собі й негоді. Хмельницька АЕС, первинна профспілкова організація ХАЕС, організація молоді ППО ХАЕС та Українське ядерне товариство згуртували спортсменів та аматорів заради перемоги українців над московитами,  здорового способу життя над лінню. Спільними зусиллями вони зібрали 97 тисяч гривень на потреби Збройних сил України. Нагадаємо, обов’язковою умовою участі у півмарафоні від Хмельницької АЕС був благодійний збір на ЗСУ від 500 гривень із кожного учасника.

 

1 квітня нетішинські атомники організували масштабну спортивну подію – напівмарафон «Half marathon ENERGY». Захід видався доволі резонансним у спортивному світі. Попри дощову погоду понад 150 бігунів зважилися випробувати свої сили на трьох дистанціях: 5, 10 та 21097,5 км. Прикметно, що у півмарафоні взяли участь представники усіх чотирьох (!) атомних електростанцій та бігуни з Києва, Рівного, Хмельницького, Костополя, Харкова та інших міст.

Вітаючи легкоатлетів, Андрій Козюра, генеральний директор Хмельницької АЕС, наголосив, що загалом 156 бігунів зареєструвалися для участі у напівмарафоні «Half marathon ENERGY». З учасниками солідарні навіть енергетики тимчасово окупованої Запорізької АЕС. У який спосіб вони долучилися до забігу – заради їхньої безпеки не будемо деталізувати. Проте Україна єдина у своєму прагненні здолати ворога. Перед стартом учасників підтримав і Михайло Гук, голова ППО ХАЕС.

Після короткої розминки від спортивного коуча Майї Боровик, учасники вийшли на старт. Хоча всі стартували одночасно, проте для кожної дистанції був розроблений окремий маршрут. Навіть корінних нетішинців надихнули на перемогу техногенні краєвиди енергопідприємства на тлі вражаючої природи рідного краю.

Вік не перепона, коли на кону благородна мета – збір коштів на ЗСУ.  Наймолодшій учасниці забігу Лізі Гордєєвій – лише 8 років. У Half marathon ENERGY вона взяла участь разом з татом Денисом Гордєєвим, працівником енергоремонтного підрозділу ХАЕС, проте до фінішу дівчинка добігла раніше за тата, що й зафіксували наші камери. «Я дуже люблю бігати, щодня пробігаю по 2 кілометри, займаюся танцями та фехтуванням. Нині біжу заради допомоги ЗСУ», – поділилася емоціями юна нетішинка.

«У півмарафоні взяли участь четверо енергетиків ПАЕС», – розповів 65-літній пенсіонер електроцеху Південноукраїнської АЕС Олександр Булинін, найстарший бігун заходу. Він з впевненістю подолав понад 21 кілометр забігу. Каже, що попри дощ власним результатом задоволений.

Як і належить, чи не найбільша делегація була від сусідів. «20 представників Рівненської атомної електростанції приїхали на благодійний забіг у Нетішин підтримати Збройні сили України. Наші бігуни виступили на всіх дистанціях. Організовано все на найвищому рівні. У таку погоду бігти значно легше», – зауважив Олександр Ошурко, представник Рівненської АЕС. Він переконаний, що між Рівненською та Хмельницькою електростанціями вже започаткована гарна традиція долучатися до спортивних заходів, організованих сусідами. Зокрема, команду Хмельницької АЕС вже запрошено взяти участь у «Забігу під градирнями» від Рівненської АЕС.

Напевне, представники кожного підрозділу Хмельницької АЕС долучилися до організації та випробували власні сили, кинувши виклик спортивній фортуні на маршрутах півмарафону. «Корпоративний дух – сила», «Дякуємо організаторам за незабутній маршрут», «Все пройшло на високому рівні», – нетішинські атомники ділилися враженнями на сторінках корпоративних ЗМІ.

«Хочу подякувати кожному учасникові забігу, який продемонстрував неабияку силу волі у непростих погодних умовах. Захід відбувся, зарядивши нас енергією на поточний рік. Нам вдалося зібрати 97 тисяч гривень на потреби Збройних сил України. Бажаю всім якнайшвидшої Перемоги. Слава Україні!», – під час нагородження  підсумки заходу підбив Андрій Козюра, генеральний директор Хмельницької АЕС.

Михайло Гук, голова ППО ХАЕС та Євгеній Михалець, голова організації молоді ППО ХАЕС, переконані, що кожен учасник – вже переможець, адже здолав власну лінь і долучився до благородної справи, ще на крок наблизивши Перемогу.

Отож, організатори виокремили переможців та призерів на трьох дистанціях у трьох вікових категоріях та в абсолютній першості. Загалом на п’єдестал пошани Half Marathon ENERGY стало понад 70 учасників півмарафону. Назвемо лише володарів золотих медалей.

На дистанції 5 кілометрів у різних вікових категоріях першість здобули Марина Ващук (Костопіль) та Наталія Карпенко (Нетішин); Роман Стасюк (Нетішин), Сергій Микитенко (Нетішин) та Віталій Зарівний (Вараш).

Найшвидше подолали дистанцію у 10 кілометрів Богдана Жинська (Рівне) та Надія Смолій (Нетішин); Роман Грач (Нетішин), Андрій Жарський (Рівне) та Андрій Ващук (Костопіль).

Золото півмарафону (21 097,5 км) у своїх вікових групах здобули нетішинки Дарія Тюкавіна та Олександра Жебель; Вадим Зензелюк (Рівне), Сергій Манько (Рівне) та Дмитро Міщенко (Нетішин).

В абсолютному заліку на дистанції 5 кілометрів переможцями стали варашці Павло Бас та Віра Стецюк; на дистанції 10 кілометрів золото здобули нетішинці Дмитро Монах та Марія Харитоненко, на дистанції 21097,5 км першість вибороли Кирило Міненко (Рівне) та Майя Абрамович (Нетішин).

Усі фінішери отримали пам’ятні патріотичні медалі, а призери були нагороджені цінними подарунками від організаторів. Та найголовніше – захід об’єднав українців навколо спорту та Перемоги!