Хмельницьку  АЕС  інспектувала  комісія  ДІЯРУ

Відбулась комплексна інспекційна перевірка діяльності нашого підприємства комісією Держатомрегулювання. Експерти перевіряли доволі широкий спектр питань: виконання вимог, зазначених в ліцензії на експлуатацію ядерних установок Хмельницької АЕС, в окремих письмових дозволах на пуск енергоблоків після ППР, в актах-приписах попередніх інспекційних перевірок; дотримання вимог з ядерної та радіаційної безпеки при впровадженні заходів Комплексної (зведеної) програми підвищення рівня безпеки енергоблоків атомних електростанцій.

Серед напрямків, за якими працювала комісія,- дотримання вимог норм, правил і стандартів з ядерної та радіаційної безпеки при поводженні з ядерним паливом: організація розслідувань порушень в роботі на цеховому та станційному рівні; використання досвіду експлуатації та впровадження коригуючих заходів з урахуванням досвіду експлуатації. У полі зору перевіряючих були також питання радіаційної безпеки та поводження з радіоактивними відходами при експлуатації енергоблоків, виконання заходів щодо підготовки до продовження терміну експлуатації нашого першого мільйонника, впровадження програм забезпечення якості та систем управління діяльністю у сфері використання ядерної енергії та інші.

По завершенню роботи комісія оприлюднила попередні результати на зустрічі з адміністрацією і керівниками структурних підрозділів станції.

Ольга Сокол

Фото Олени Веселової