Хмельницьку АЕС охороняють чемпiони

На чемпіонаті Національної Гвардії України з функціонального багатоборства, який проходив нещодавно на базі с. Нові Петрівці, що на Київщині, команда військовослужбовців з охорони Хмельницької АЕС виборола перше місце. У змаганнях взяли участь більше сотні нацгвардійців. Варто зауважити, що значна частина військовослужбовців брала участь в АТО на сході держави, а команда гвардійців з охорони ХАЕС майже у повному складі пройшла бойове хрещення.

Переможців визначали у трьох підгрупах: серед оперативно-територіальних об’єднань, частин прямого підпорядкування та з охорони атомних електростанцій. У групі серед військових частин з охорони важливих державних об’єктів була найбільша конкуренція і найкращий результат показала команда в/ч 3043 з охорони Хмельницької АЕС.

Під час змагань гвардійці виконували індивідуальні силові вправи, разом із командою під час бігу долали перешкоди, а особливо видовищною була силова естафета. У індивідуальних вправах та силовій естафеті не було рівних бійцям з охорони ХАЕС.

За загальними результатами змагань серед усіх підгруп, гвардійців з охорони ХАЕС випередили лише представники Південного оперативно-територіального об’єднання. Таким чином, військовослужбовці, які охороняють Хмельницьку АЕС, у загальному заліку чемпіонату – другі.

Нацгвардійці в/ч 3043 з охорони ХАЕС вкотре підтвердили високий професійний рівень підготовки, засвідчили, що охорона ядерного об’єкта знаходиться в надійних руках.