Представники Громадської спілки «Всеукраїнська Енергетична Асамблея», які нещодавно перебували на Хмельницькій АЕС, ознайомилися із екологічними аспектами діяльності атомної станції, системою безпеки праці, технологією виробництва, а також підготовкою та підвищенням кваліфікації персоналу енергопідприємства.

В рамках візиту представники Всеукраїнської Енергетичної Асамблеї відвідали навчально-тренувальний центр, де гостей найбільш цікавило питання підготовки персоналу. Зокрема, на повномасштабному тренажері блочного щита управління (БЩУ) гості переконалися, що на Хмельницькій АЕС працює висококваліфікований персонал, який постійно підвищує свій професійний рівень.

На самій атомній станції гості побували в машинному відділенні, на БЩУ першого енергоблока, маючи можливість порівняти ідентичність тренажера та діючий блочний щит управління.

Фахівці АЕС ознайомили представників Громадської спілки також із процесами хімводо­очищення на атомній станції, автоматизованою системою контролю радіаційної обстановки та екологічними питаннями діяльності підприємства.

Головним під час візиту гості відзначили не лише демонстрацію об’єктів та відповідних процесів на атомній станції, а безпосереднє та дружнє спілкування із атомниками, які надали вичерпні відповіді на всі питання.

Розповідаючи про цілі Громадської спілки «Всеукраїнська Енергетична Асамблея» перший заступник Голови Ради Спілки Юрій Саква зауважив, що основа діяльності організації - лобіювання інтересів енергопідприємств та вирішення їх в комплексі з усі­ма проблемами в українському енергетичному секторі, серед яких АЕС займають ключову позицію.

За словами заступника виконавчого директора з якості та управління з міжструктурних комунікацій та інформаційної підтримки ДП «НАЕК «Енергоатом» Андрія Велітченка, який супроводжував гостей зі сторони Компанії, такий візит, не лише сприятиме розвитку партнерських відносин, а й об’єднанню зусиль навколо вирішення важливих завдань, які стоять на шляху досягнення стратегічних цілей Енергоатома.