Хочу на море!

Серед важливих функцій профспілкової діяльності – оздоровлення, організація належного відпочинку. Голова ППО ХАЕС Михайло Гук у нашій бесіді відзначив, що кожного року у липні виникають певні проблеми при розподілі путівок у санаторії та пансіонати відпочинку. Причина банальна – працівники планують відпустку на найтепліший період літа і розраховують саме у цей час  отримати блага цивілізації. На жаль, українські реалії такі, що санаторії не спроможні вмістити усіх разом. Ми можемо тільки здогадуватись, як на заході організовується ця справа, коли фірма повністю закривається на кілька тижнів і всі працівники відпочивають. В реаліях атомної станції таке не можливе в принципі.

Отже, за словами Михайла Володимировича, пік претендентів на путівку у санаторій чи пансіонат відпочинку перейдено, стабілізовується кількість бажаючих відпочити  і можливість задовольнити їх потреби. За шість місяців поточного року в санаторіях «Синяк», «Квітка полонини»,  «Со­нячна долина», «ДіАнна», «Аркада» встигли відновити свої сили 397 працівників станції. На оздоровчі заходи витрачено 9 157 22 гривні. У пансіонатах відпочинку «Рута», «Галчонок», «Тернопіль», «Золотий берег» та на Адріатичному морі в Хорватії отримували сонячні ванни та заряд бадьорості 340 чоловік. Сума витрат на такий відпочинок становила понад 4 мільйони 162 тисячі.

Кожен заклад пропонує власний набір послуг. Профком аналізує ці питання, аби мати реальну картину на новий сезон.

Не залишились поза увагою діти працівників станції. На даний момент у таких оздоровчих таборах, як «Водограй» та «Агатівка» провели частину літа 250 школярів. На їх оздоровлення витрачено понад два мільйони триста вісімдесят дві тисячі гривень.

Сезон триває. В принципі він нічим не відрізняється від попередніх за кількістю осіб, що оздоровлюються у літні місяці.

Віктор Павлов