І у лiсi, i на морi, дiти будуть всi бадьорi

У профкомі ВП ХАЕС з настанням літа стало «спекотно»: тут переймаються наявністю у профкомі ХАЕС путівок у дитячі табори відпочинку. За словами його голови Михайла Гука, цьогоріч для оздоровлення дітей працівників електростанції було обрано чотири оздоровчих заклади – дитячі табори «Мандарин», «Какаду», «Ай-Кемп», «Ага­тівка».

Днями відбувся перший заїзд у Гощанський дитячий санаторно-оздоровчий комплекс «Агатівка», який знаходиться за кілька десятків кілометрів від Нетішина.

- Дехто скептично може зауважити, - каже Михайло Володимирович,- що, мовляв, за відпочинок у лісі, коли всі прагнуть на море. Досвід підказує, що й серед правічної природи можна добре  оздоровитись і набратись гарних емоцій. Це підтверджує постійний попит на путівки саме в «Агатівку». Їх у профкомі буде в наявності 150 штук на чотири заїзди. Коли спілкуюся із батьками, які на власні очі побачили умови відпочинку їх дітей саме біля Гощі, то чую, що в цьому оздоровчому закладі якась особлива позитивна енергетика і після закінчення відпочинку школярі неохоче  покидають стіни «Агатівки». Тут, звичайно, немає ніяких секретів, - в Гощанському оздоровчому закладі створені всі умови для змістовного відпочинку та гармонійного розвитку дітей. Його директор Петро Стахов серйозно ставиться до підбору кандидатур вожатих, обслуговуючого персоналу, відпочивальникам там ніколи сумувати. Хочу також відзначити, що у придбанні путівок в «Агаті­вку» нам допомагає Фонд соціального страхування, який частково компенсовує їх вартість.

- Михайле Володимировичу, я особисто кілька разів відвідував «Агатівку» і погоджуюсь із тим, що там створені гарні умови для відпочинку та оздоровлення. Там пості­йно дбають про свій імідж. А які умови створені в інших дитячих закладах?

- Тут є один цікавий момент – насильно брати кудись путівки нікого не примусиш. Батьки зарання цікавляться умовами відпочинку у таборах, до яких планують відправити свої дітей. Зараз користується попитом оздоровлення у дитячому таборі «Мандарин», який знаходиться в селищі Піщане Бахчисарайського району та в «Какаду» (біля Євпаторії). Справжній ажіотаж відбувся навколо відпочинку в молодіжному центрі «Ай-Кемп», нам довелось додатково придбати ще 18 путівок.

Михайло Гук також запевнив, що цьогоріч, незважаючи на вкрай низький рівень фінансування профспілкового комітету станції,  є можливість задовільнити всі запити працівників ХАЕС на оздоровлення своїх дітей за допомогою профспілкового комітету компанії.

Олександр Шустерук

На знімку: діти відправляються в Агатівку.