Її покликання – бібліотека

Є люди, які визначають та створюють імідж і авторитет установи. Саме до таких належить Людмила Суренівна Колпако­ва.

Понад 50 років життя присвятила вона улюбленій бібліотечній спра­ві.

Високий професіоналізм, оптимізм, любов до людей і почуття гумору здобули їй заслужену шану та любов колег і друзів. До неї звертаються за допомогою й пора­дою працівники бібліо­теки. Вона є «швидкою допомогою» у вирішенні професійних і особистих проблем, уміє перебороти труднощі і залишитися доброзичливою чуйною людиною. Вона є тією людиною, за якою хочеться йти і з якою хочеться працювати.

Людмила Суренівна закохана у свою професію. Бібліотеку вона називає своєю долею, бо у школі дуже любила математику. Але бібліотека притягувала завжди. Саме тут найчастіше проводила свій вільний час. Після школи стала студенткою Московського державного інституту культури. До цього часу згадує найкращими словами своїх викладачів.

«Робота бібліотекаря ці­ка­ва, оскільки щодень спілку­єшся одночасно і з книгами і з людьми, причому, з цікавими  людьми», - каже Людмила Суренівна. А таке спілкування­ неможливе без знань. Людмилу Суренівну називають «ходячою енци­клопедією». І недарма. Адже ніхто більше не орі­єнтується у тематиці книжкового фон­ду центральної біб­ліотеки так, як вона. «Без таких знань важко, інак­ше те, чим займаєшся, виглядатиме, як просте подавання книги», - вважає вона. Часто користувач не знає назви посібника, автора, називає лише тему.

Як справжній профе­сіонал, вболіває за поповнення бібліотечного фонду, адже нова книга у бібліотеці – це справ­жнє свято, тому що є що запропонувати користувачам. Найкращи­й той бібліотекар, який максимально задовольняє запити користувача, а це можливо за наявності нових книг, періодики та й інтернету.

З інтернетом Людмила Суренівна теж «на ти», оволоділа швидко і завжди перебуває в темі вируючих подій.

Справжній бібліотекар має бути обізнаний у всіх сферах життя, адже до нас приходять люди не тільки за інформацією, а й поспілкуватися. Є в нас і така категорія громадян, які фізично обмежені. Таких користувачів Людмила Колпакова обслуговує на дому (носить книги додому).

Ось такий він – справжній бібліотекар.

Марія Омельчук,

директор Нетішинської міської ЦБС

В редакційному портфелі відшукався знімок Людмили Суренівни тридцятилітньої давнини, зроблений Віктором Войковським. Ми вважаємо, що людина, яка присвятила все своє життя улюбленій справі, і яка користується за­служеною повагою читачів та колег по роботі, заслуговує на «зустріч» знімків різних часів.