Волейбол жіночий

20-21 листопада у спорткомплексі «Енергетик» проведено II тур XXXI чемпіонату України серед жіночих команд «Перша ліга-Дмарт/ 2021-2022».

Дванадцять команд беруть участь у змаганнях, серед яких "Енергетик" Нетішин. У першому турі наша команда спромоглась узяти три очка і закріпилась у шістці. Вона здолала київський "НУФВСУ" – 3:1 та поступилась іншій столичній команді "Інваспорт-Метеор" – 3:0.

Цього разу суперниками «Енергетика» були команди групи «А» - «Полісянка» з Житомира, та ВК «Максимум» з   м. Боярка. Наші дівчата у перший день змагань здолали житомирянок - 3:1, а другого дня перемогли у трьох партіях дівчат з Боярки.

Прекрасно себе проявили Євгенія Григоренко, Надія Швагринська, Дарина  Троцюк, Олена Носонець, Анастасія Сидоренко, Марина Чернюк. Хорошу гру продемонстрували Олександра Карикова, Інна Бучинська, Олена Галент, Валерія Зламан, Анна Глюза.

Третій тур пройде у Хмельницькому, де суперницями «Енергетика» будуть "Академія Прометей" з с.Кам'янське та Збірна України U-17. Головний тренер нашої команди Сергій Кузьмінчук задоволений діями підопічних і сподівається на подальший прогрес та просування команди вверх у турнірній таблиці.

Чоловічий волейбол

На базі СК «Енергетик» Хмельницької АЕС відбувся II тур чемпіонату України серед чоловічих команд «Друга ліга - Дмарт».

 До Нетішина приїхали команди «ВСК» з  Вінниці, «Біла Церква ДЮСШ №2». Нетішинські волейболісти зустрілись із представниками  «Біла Церква ДЮСШ №2». Наша команда впевнено  здолала  суперників з рахунком 3:0. Боротьба не відбулась, бо нетішинці переграли візаві з рахунком 25:14, 25:8 та 25:14.

У протистоянні з вінничанами нетішинці також впевнено провели перших дві партії. Рахунок 2:0 давав надію, що конкуренції не відбудеться. Проте вінницькі волейболісти зуміли нав’язати свою волю і вирівняли рахунок за кількістю перемог у партіях – 2:2. Це був надзвичайно нервовий поєдинок. 25:12, 25:15! Ура. Проте далі – 23:25, 22:25. Караул!

У п’ятій партії відступати було нікуди. Нетішинці виграли її з рахунком 15:11.

Тренер переможців Сергій Харченко відзначив нервовий характер двобоїв і назвав героїв цього протистояння. Впевнено грали Олександр Чернюк, Іван Романчук, Володимир Березський, Андрій Самолюк, Євген Перець, Ігор Нікітчук, Іван Маркевич, Артем Філонюк, Дмитро Олійник, Олександр Галент та Василь Болотюк.

Два виграші на домашній арені після програшів суперникам з Хмельницького та Чернівців, дають надію на продовження боротьби у чемпіонаті.

Петро Шелепало