Йому судилося стати батьком мiста

Саме такими словами розпочалося відкриття фотовиставки, присвяченої нетішинському ювіляру Олексію Івановичу Троценку. Того дня в краєзнавчому музеї зібралися гості та друзі іменинника, щоб висловити йому свої слова вдячності та щирі привітання. Ведуча заходу, Оксана Кононюк, нагадала присутнім нелегкий та сповнений непере­­сі­ч­ними подіями життєвий шлях Олексія Івановича. До привітального слова за­прошувались усі бажаючі, зокрема, теплі побажання висловили заступник генерального директора Хмельницької АЕС В.А. Демидюк, голова профкому ХАЕС М.В. Гук, секретар міської ради М.М. Степаненко, директор школи мистецтв І.М. Сиваківська, біограф ювіляра В.П. Гусаров та інші.

Окрім побажань щасливого та безхмарного довголіття батькові нашого міста під акомпонування на форпепіано О.М. Кацан подарували  музичні вітання викладач школи мистецтв Олександр Гурєєв, Наталя Горбова виконала відому пісню про солдата Альошу, а Іванна Сиваківська зі своїм учнем подарували усім присутнім чарівну гру на флейтах. Також пролунали вірші, присвячені громадянину №1 Нетішина, у виконанні автора Віктора Гусарова. Слова вдячності від гостей звучали і супутниці ювіляра по життю Любові Абрамівні Троценко.

Фотовиставка, яка має символічну назву "Перший", містить світлини з життя О.І. Троценка: фото з побратимами з воєнних часів, з невід’ємною частиною життя – сім’єю, з друзями та колегами з Хмельницької АЕС. Ідея цього цікавого дійства належить Віктору Войковському. По завершенні заходу усі гості від щирого серця заспівали ювіляру "Многая літа…".

Тетяна Бондарук

Фото Віктора Войковського