Казка – за порогом закладу

Що викликає у малюків гарний настрій і бажання йти у садочок? Насамперед,  усміхнена і привітна вихователька, а ще комфорт, затишок і відчуття, що поряд з тобою улюблені казкові герої. Вихованці Неті­шинського центру комплексної реабі­літації переступивши поріг, відразу потрапляють у казку і, перевдягаючись у одяг для ігор, споглядають веселих їжачків, білочок, зайчиків на стінах коридору.

Цю різнобарвну красу створили для них дорослі. Ідея народилася у директора закладу Інни Дмитрук,  колеги підтримали, а вихователь Віталіна Ваник поділилася нею із товаришами із Нетішинського козацького полку.

- Саме із ідеї починаються маленькі й великі справи, - каже очільник нетішинських козаків Олександр Грицаєнко,  - ми з радістю підтримали задум педагогів, підключивши небайдужих людей із ХАЕС. Такими справами багато років поспіль займається профспілкова комісія по роботі з дітьми та шефській роботі. Цей захід вони також охоче підхопили, зібравши кошти на фарби, малярське приладдя. А безпосередніми чарівницями, які створили на стінах казку, стали наші знані художниці, працівниці РБУ ЕРП Наталія Летнянчин та Галина Гончарук. Їх робота і стала подарунком закладу.

Майже три тижні працювали майстрині. У вільний від роботи час, на вихідних вони прямували до реабілітаційного центру, аби краса оселилася тут назавжди. Наприкінці квітня справу було завершено. Найкращою нагородою художницям стали позитивні емоції дітей. За словами виховательки Віталіни Ваник, діти захоплено і довго роздивляються композицію, наймолодші навіть запитують, чи звірятка живі.

Сьогодні тут на реабілітації, навчанні та вихованні перебуває 114 дітей. Кожний день для них розпочинається приблизно за таким же розпорядком, як і в усіх інших дитсадках міста. Зарядка, загартовуючі процедури, масаж, ігри та прогулянки, а ще цікаві групові заняття – основа щоденного перебування дітей у центрі. До цього додається ще ароматерапія, казкотерапія, заняття з психологом, логопедом. А краса, яку споглядають діти навколо, лише подвоює бажаний результат.

Тетяна Степанюк

Фото автора