Кiлометрами витривалостi

Безпосереднє святкування Дня Незалежності України у Нетішині розпочалось проведенням півмарафону «Незалежні люди», у якому взяли участь спортсмени з різних регіонів України. Для них було запропоновано два види дистанцій –  21 та 10 кілометрів. Організаторами за¬ходу виступила ГО «Успішна молодь Нетішина», роботу якої координує Катерина Костецька. Півмарафон пройшов за підтримки виконавчого комітету Нетішинської міськради, Організації молоді ППО ХАЕС та Українського ядерного товариства.

Старт і фініш півмарафону відбувався біля КЗ «Палац культури міста Нетішина». У ньому взяли десятки активних пропагандистів фізкультури та спорту, здорово¬го способу життя з багатьох населених пунктів нашої держави. Серед учасників півмарафону на старт також вийшли і працівники Хмельницької АЕС, військової частини 3043, З Державного пожежно-рятувальної загону.

 За словами організаторів, спортивний забіг проводився із метою популяризації бігових масових заходів по всій Україні, пропаганди здорового способу життя серед молоді. Кожен учасник забігу зміг не лише випробувати свої сили, але й позмагатися за грошовий приз.

Серед чоловіків на дистанції 21 кілометр перемогу здобув житель Хмельницького Ігор Ярошенко, серед жінок – рівнянка Валентина Молчанець. Відстань завдовжки 10 кілометрів найшвидше подолали хмельничанин Іван Чорний та киянка Вікторія Замаріна. До речі, вона торік брала участь у першому півмарафоні і також виборола першу сходинку п’єдесталу. За її словами, організація півмарафону у Нетішині проводиться на належному рівні. Вікторії подобається якість дистанції та хороша атмосмосфера у ході забігу. Вона вкотре заворожена неповторними місцевими краєвидами.

Під час організації півмарафону його організатори подбали, щоб  дистанції проходили біля Хмельницької АЕС. Найдовша дистанція – 21 кілометр – на проміжному етапі пролягала біля села Полянь, де розташовані відомі Голубі озера. За перебігом забігів ретельно спостерігали судді та волонтери. Враховуючи спеку для учасників півмарафону на визначених ділянках було організовано забезпечення питною водою та фруктами.

- Приємно, що про наш півмарафон «Незалежні люди» тепер знає багато спортсменів, - розповідає кординатор ГО «Успішна молодь Нетішина» Катерина Костецька, - про це свідчить географія мешкання учасників. Ми доклали максимум зусиль, щоб перебування гостей було комфортним у нашому гарному місті. Велика подяка всім добрим людям, які внесли свою лепту у організацію масштабного спортивного заходу. Окремо хочу відзначити роль міського голови Нетішина Олександра Супрунюка, виконавчого комітету Нетішинської міської ради, а також спонсорів – Організацію молоді ППО ХАЕС та Українське ядерне товариство. Завдяки їм ми одержали сувенірну продукцію для учасників марафону, футболки та медалі фінішера.