Тепла осінь зіграла на руку станційним залі­зничникам, котрі ще у  вересні мали розпочати ремонт залізничних колій реакторного відділення енергоблока №2. Але через невчасну поставку необхідних матеріалів до виконання такої роботи приступили на місяць пізніше. Є надія, що запланований обсяг, який мали виконати в поточному році, вдасться осилити. Якщо ж ні, завершуватимуть навесні. Наразі налаштовані працювати доки дозволятимуть погодні умови, сповна використовуючи кожну, на щастя, ще безсніжну і без морозну днину. Усе роблять своїми силами, не вдаючись до послуг підрядників.

Основна мета розпочатого ремонту залізничних колій – підтримання їх у належному стані протягом тривалішого часу. Ремонтники міняють дерев’яні шпали, розраховані на п'ятнадцять років експлуатації, на залізобетонні. Вони витримують на п’ять років більше. Аби не виводити з роботи все полотно, тим самим унеможливлюючи процес міжблочних перевезень, заміну проводять поетапно. Тобто міняють лише певну кількість шпал, і як тільки ремонтники завершують роботу, колією можна користуватися без проблем. Далі беруться за наступну ділянку, поступово оновлюючи всю дистанцію залізничної колії №2. У цих роботах задіяна бригада монтерів колії у складі В.І.Стрєшного, І.С.Трача, Д.О.Су­кача, О.О.Гаврилюка, В.П.Манькова, О.А.Зикової, Г.І.Луцюк на чолі з майстром О.В.Глім­бовським. Їх ви бачите на нашому фотознімку.

Упродовж більш як двадцяти років колектив залізничників демонструє стабільність і злаго­дженість, справно і професійно виконуючи поставлені перед ним завдання. Персонал має неабиякий досвід, дбаючи про оновлення своїх рядів. Хоча плинності  кадрів тут не спостерігається, в основному люди покидають колектив лише у разі виходу на пенсію. Новоприбулі, маючи за плечима училище відповідного профілю, обов’язково продовжують навчання без відриву від виробництва. Кожного року хтось проходить той шлях, у 2012, як випливає зі слів заступника начальника транспортного цеху з залізничного транспорту О.М.Кисельова, на машиніста навчатиметься Олег Степанюк. Турбота про фахову підготовку своїх кадрів завжди залишається на порядку денному, отож майбутнє колективу має перспективу.

Ольга Сокол

Фото Валерія Валуєва