22 квітня на 53 році життя

несподівано зупинилося серце

КОЛІСНИЧЕНКА

 Михайла Ілліча,

генерального директора   ВП «Рівненська АЕС».

Життя Михайла Ілліча було нерозривно пов’язане з Рівненською атомною електростанцією. Тут він пройшов усі щаблі кар’єрного зростання, відбувся як спеціаліст і керівник.

Народився Михайло Колісниченко 22 листопада 1959 року в селі Ройлянка Саратського району Одеської області.

У 1981 році після закінчення Одеського політехнічного інституту за спеці­альністю «Атомні електростанції і установки» молодим спеціалістом прибув на Рівненську АЕС.

 Свій трудовий шлях розпочав на посаді оператора реакторного відділення. З 1992 по 1997-й очолював реакторний цех №2. Впродовж десятиліття з 1997-го по 2007-й обіймав посаду головного інженера РАЕС. Був безпосереднім учасником пуску трьох енергоблоків станції. У 2008-му очолив багатотисячний колектив поліського енерговелета.

За високий професіоналізм, значний особистий внесок у розвиток вітчизняного електроенергетичного комплексу, сумлінну працю Михайло Ілліч був  нагороджений  Почесною грамотою Президії Верховної Ради УРСР (1987р.), отримав почесне звання «Заслужений енергетик України» (2000 р.) та орден «За заслуги» ІІІ ступеня ( 2004р.). У 2008-му нагороджений нагрудним знаком «За заслуги перед містом» та орденом «За заслуги» ІІ ступеня.

За роки копіткої наполегливої праці здобув беззаперечний авторитет як висококласний спеціаліст, вмілий організатор, розсудливий керівник. Створив згуртовану команду  професіоналів, яким під силу вирішення складних завдань. У 2010 році колектив рівненських атомників на чолі з генеральним директором отримав ліцензію на продовження термінів експлуатації енергоблоків №1,2 в понадпроектний період.

Колектив Хмельницької АЕС глибоко сумує з приводу важкої втрати та висловлює щирі співчуття і підтримку рідним та близьким Михайла Ілліча.