Коли є про що доповісти

До цьогорічних профспілкових зборів у колективі служби інформаційних технологій (СІТ) готувались заздалегідь: команда, що останні п’ять років була на чолі профспілкового осередку, ще за два місяці до звіту визначилась, що на новий строк обиратись не буде. Не тому, що «втомилась», пропав ентузіазм чи зневірились у профспілках – органі­зація має оновлюватись, висувати молодих лідерів, дбати про зміну.

Звичайно, багато хто звик, що такі-то активісти «вирішать» за них проблеми, до­б’ються змін і таке інше. Та час вимагає залучення нових виконавців, свіжого припливу ідей. Не слід забувати, що навантаження на працівників цієї служби щороку збільшується: нині працівники служби обслуговують понад 600 одиниць різного роду оргтехніки – принтери, копіювальні апарати та 1300 персональних комп’ютерів, більшість з яких об’єднані в мережу. Звичайно, профспілкові лідери під­розділу з свого боку нама­гались захистити трудові ін­тереси колективу. Спільно з адмініс­трацією, цеховий комітет брав активну участь в розгляді питань трудової дисци­пліни, соціальних питань.

Протягом звітного періоду з січня 2012 року цехком працював із заявами на матеріальну допомогу працівникам служби. 10-ти працівникам була надана допомога в оформленні та отриманні матеріальної допомоги ППО ХАЕС. Органі­зовано отримання новорічних подарунків та запрошень на дитячі святкові заходи. З метою заохочення трудових досягнень працівників Хмельницької АЕС, керуючись Колективним договором, спільно з адміністрацією розглядалися кандидатури для заохочення в зв’язку з професійним святом Днем енергетика та до 8 Березня, а також  висунення кандидатур для заохочення до святкових дат. Крім цього  оздоровлено 70 працівників служби та членів їх сімей - у дитячих оздоровчих комплексах за звітний період побували 32 дитини.

Організаційною роботою опікувалась голова цехового комітету Наталія Новікова. За звітний період поставлено на облік  цехової організації відділу три особи. Одна людина перевелась у інший під­розділ, двоє звільнились за власним бажанням і двоє вийшли на заслужений відпочинок. Відтак у підрозділі 62 члени профспілкової організації. У звітний період члени цехового комітету відвідали 217 засідань профспілкового активу станції, провели звітні профспілкові збори, видано профспілкові квитки нового зразка. Крім питань надання матеріальної допомоги  та оздоровлення, чимало часу віддано волонтерській допомозі бійцям АТО, організації спортивної та культурно-масової роботи. За останній напрямок відповідала член цехового комітету Наталія Храбрих.

Вітальні листівки іменинникам та зі святами завжди прикрашали стенд для оголошень, слайд-шоу про життя колективу занурював у спогади про пережиті прекрасні моменти. Вечори відпочинку були наповнені цікавою програмою, а літні тімбілдинги об’єднували колектив в іграх, квестах, змістовних формах відпочинку. Наталчині подарункові фотокниги колегам -  надзвичайно дорога  пам’ять про колектив.

Денис Дудко активно долучався до організаційної роботи  цехкому, брав участь в написанні сценаріїв і щедро дарував колективу свій яскравий акторський талант на вечорах відпочинку.

У службі були впроваджені нові традиції, а саме  привітання листів­ками, квітами, відзначення днів народження, 8 Березня, пенсіоне­рів та  жінок, які перебувають у декретній відпустці. Стало традиційним проведення корпоративних вечорів, присвячених Дню енергетика і Нового року.

Заступник голови цехкому Дмитро Лисюк  разом з іншими  працівни­ками підрозділу в складі команди «Збірної відділів» захищав спортивну честь СІТу. В числі активних фізкультурників Сергій Биханов, якого удостоєно знака «Лицар спорту», Марина Віннікова, Сергій Яшан, Лариса Розум, Інна Антонюк.

Звичайно ж, виникали різні питання виробничого характеру, які доводилося вирішувати спільно з адміністрацією.

Звіт буде неповним, якщо не сказати окремо про Наталію Новікову. 12 років із 29-річної робочої каденції на ХАЕС обіймала вона посаду голови цехкому.   

Душа колективу, людина, що фонтанує ідеями і вміє їх впрова­джувати в життя, спроможна захис­тити колегу і вказати відверто на недоліки. Її готовність йти назустріч, активність, доброзичливість, від­вертість, уболівання за доруч­е­ну справу відомі далеко­ за межами СІТ. Не випадково в числі  нещодавно відзначених у колективі ХАЕС волон­терів медаллю УПЦ Київського патріархату «За жертовність і любов до України» і Наталія Вячеславівна. Це засвідчення громадянської позиції, прихильності до милосердя.

Зрозуміло, колектив не надто бажав «відпускати»  досвідчених профкомівських активістів, заміну яким знайти не так то й просто. Відбулось висування кандидатів та рейтингове голосування. З поміж 14 претендентів найбільшу прихильність набрав Сергій Гавенко, який і очолив цехком.

Віктор Гусаров

На знімках: Н.Новікову нагоро­джено медаллю УПЦ КП «За жертовність і любов до України»; так відзначають у СІТ корпоративні свята­