Лідери - нетішинці

У Миколаєві пройшов етап Дитячої ліги з фехтування на шаблях.

Лідерами медального заліку стали представники Нетішина, на рахунку яких 2 золота, 1 срібло і 1 бронза. На другому місці зупинилися одесити, які виграли дві золоті нагороди і одну бронзову, а трійку лідерів замкнули миколаївські фехтувальники, які здобули 1 золото, 4 срібла і 7 бронзових нагород. Ще одне золото записали в свій актив кияни.

У наймолодшій віковій групі (2009 р.н. і молодші) золоті нагороди взяли оде­сити Микита Обухів і Анна Суворова. За крок від найвищої сходинки п'єдесталу зупинилися Адріана Ящук з Нетішина та Ілля Тур з Вишневого. Бронзовими призерами стали миколаївські шаб­лісти Ростислав Гойда, Софія Паркина, а також Віра Горіна з Одеси.

У віковій категорії 2007-2008 років наро­дження перемогу святкували Дмитро Загребельний з Нетішина та киянка Вікторія Галем­ська. Срібло здобули місцеві шаблісти Данило Скороход та Володимир Бабенко. Бронзу змагань завоювали Єгор Жебель з Нетішина, Ігор Олішевец з Вишневого і представники Миколаєва - Вікторія Коротченко і Владислава Буракова.

Серед фехтувальників 2005-2006 років народження найсильнішими стали нетішинець Дмитро Колобаєв і Софія Полонка з Миколаєва­. Срібло дісталося миколаївським спортсменам­ Вікторії Янковській і Владиславу Задніпренку. Бронзу ж взяли Станіслав Закутний з Черкас, Олексій Тарасов з Миколаєва, а також шабліс­ти з Вишневого - Марія Кравченко і Катерина Пошелюзна.

Колобаєв відзначився і у Вроцлаві

На міжнародному турнірі з фехтування для дітей до 15 років, який проведено  у польському місті  Вроцлаві, юний фехтувальник з міста Нетішина Дмитро Колобаєв святкував перемогу. Дитячий міжнародний турнір Challenge Wratislavia має свої усталені традиції та вже багато років є місцем зустрічі юних фехтувальників.

На шляху до перемоги вихованець комплексної дитячо-юнацької спортивної школи профспілкового комітету Хмельницької АЕС виграв усі поєдинки. У півфіналі впевнено переміг румунського спортсмена та за рівного рахунку вирвав перемогу у фехтувальника з Нідерландів. Загалом, у цій віковій категорії змагалися 123 учасники і особливо приємно, що саме нетішинець гідно представив українську школу фехтування на шаблях.

Дмитро впевнено посідає першу сходинку у загальному рейтингу у своїй вікової категорії, здобувши дві перемоги на Всеукраїнському турнірі «Дитячої ліги».

За словами тренера юного спортсмена Віталія Цисарука, Дмитро має усе необхідне для фехтувальників: тактичне бачення поєдинку та бажання, які і дають в комплексі високі результати.