Комісія Держатомрегулювання України перевірила стан підготовки першого енергоблока до продовження експлуатації

На Хмельницькій АЕС працювала комісія Державної інспекції ядерного регулювання    (ДІЯРУ) України. Представники державного регулятора перевіряли стан виконання заходів з підготовки першого енергоблока до продовження експлуатації.

На організаційній нараді за участі провідних технічних спеціалістів ХАЕС виступив генеральний директор ВП ХАЕС Микола Панащенко.

Очільник ХАЕС поінформував присутніх про стан справ з цього питання, зазначивши, що на той момент тривала 233 доба ремонту, най­ближчим часом буде проходити багато випробувань, перевірок обладнання згідно із передбаченим графіком і об’ємом робіт. Наразі триває завантаження свіжого ядерного палива.

Представники Держ­атомрегулювання здійснили перевірку стану та реалі­зації заходів Комплексної програми підвищення рівня безпеки, приведення у відповідність нормативних документів з питань продовження терміну експлуатації, виконання робіт на обладнанні систем, важливих для безпеки, компенсуючих заходів для обладнання з невстановленою кваліфікацією. Було розглянуто також виконання протипожежних заходів.

По завершенню інспекційного обстеження  відбулося засідання Колегії Державної інспекції ядерного регулювання України з розгляду питання про продовження експлуатації енергоблока №1 ХАЕС у понадпроектний термін за результатами періодичної переоцінки безпеки.

Фото Олени Веселової